Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

ΠΑΟ


Θα παλέψει για την ανατροπή ο ΠΑΟ
Ελπίδες Νιόπλια, 
απάντηση Νίνη στη Σταντάρ Λιέγης
 «Περιμένω από την ομάδα μας να βγει στον αγωνιστικό χώρο και να κερδίσει το παιχνίδι. Ας μην κρυβόμαστε, δεν είμαστε το φαβορί, αλλά θα παλέψουμε...». Με τα παραπάνω λόγια ο Νίκος Νιόπλιας έδωσε το στίγμα του στην συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης, ελπίζοντας ότι στη ρεβάνς της Πέμπτης (20:00) στη Λιέγη, η ομάδα του θα καταφέρει να ανατρέψει την ήττα με 3-1 από τη Σταντάρ στο ΟΑΚΑ για τους «16» του Europa League. Αναλυτικά:
«Περιμένω από την ομάδα μας να βγει στον αγωνιστικό χώρο και να κερδίσει το παιχνίδι. Η Σταντάρ έχει δείξει δύο πρόσωπα. Ενα κακό με τη Σάλτσμπουργκ στην έδρα της και ένα καλό εκτός έδρας πάλι με τη Σάλτσμπουρτγκ. Εχει το αβαντάζ. Εχει ένα καλό σκορ υπέρ της. Δεν πιστεύω, όμως, ότι .......
θα αμυνθούν. Με δεδομένο ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο και ο κόσμος θα τους πιέζει, θα βγουν μπροστά. Ας μην κρυβόμαστε, δεν είμαστε το φαβορί, αλλά θα παλέψουμε», είπε αρχικά ο τεχνικός του Παναθηναϊκού.
«Τα πάντα πήγαν στραβά στο πρώτο ματς»
Ερωτηθείς για τις αλλαγές που έκανε στο πρώτο ματς του ΟΑΚΑ, απάντησε: «Εγώ ξέρω ότι έχω 25 παίκτες και κάποια στιγμή θα παίξουν οι μεν κάποια στιγμή οι δε. Δεν ήταν καλή η ενδεκάδα με την Σταντάρ; Υπάρχει θέμα ότι αδιαφορήσαμε; Είναι από τα παιχνίδια που δεν συμβαίνουν συχνά στο ποδόσφαιρο. Ό,τι κάναμε ήταν στραβό από την αρχή μέχρι το τέλος. Αν γυρίσουμε στο παιχνίδι της Πέμπτης στενοχωρήσαμε τον κόσμο και τους εαυτούς μας. Αν δούμε όμως το παιχνίδι ποδοσφαιρικά όταν δεχτήκαμε το δεύτερο γκολ παίζαμε με δέκα παίκτες.
»Το κόρνερ έπρεπε να το εκτελέσει ο Λέτο, αλλά ήταν εκτός γιατί άλλαζε φακούς επαφής. Το κόρνερ το εκτέλεσε ο Νίνης, ο οποίος κανονικά θα ήταν εκτός περιοχής για να μαρκάρει. Δεν είχαμε παίκτη εκεί έγινε το κόρνερ και δεχτήκαμε το γκολ. Πριν το τρίτο γκολ στο
69’, ο Δάρλας  χτυπάει, έπαιζε τέσσερα λεπτά χωρίς να πέσει κάτω, έδωσε τέσσερις πάσες, ο Καντέ δεν ξέρει ότι είναι τραυματίας, ο Δάρλας δεν πέφτει κάτω και δεχόμαστε τρίτο γκολ. Τα πάντα πήγαν στραβά. Δεν είναι αυτή η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων».
Περί Γκαλίνοβιτς και Σεϊταρίδη, Γκάμπριελ
Ο Νιόπλιας ρωτήθηκε και για τον Γκαλίνοβιτς, που παρά τον παραγκωνισμό του βρίσκεται στην 21μελή αποστολή που είναι στο Βελγιο, λέγοντας: «Πάντα παίρνουμε 3 τερματοφύλακες όταν έχουμε μακρινό ταξίδι. Δεν ξέρω αν θα είναι στον πάγκο. Γιατί; Παίζει ρόλο; Εξάλλου ο βασικός τερματοφύλακας είναι ο Τζόρβας».
Σε ερώτηση αν παίξει ένας εκ των Σεϊταρίδη ή Γκάμπριελ, που επίσης είναι στην αποστολή, ο τεχνικός των πρασίνων ουσιαστικά το απέκλεισε, λέγοντας: »Δύσκολο να παίξουν. Σιγά-σιγά όμως πρέπει να μπαίνουν στην ομάδα γιατί ακολουθούν δύσκολα παιχνίδια και θα χρειαστούν».
«Στόχος μας είναι να κερδίσουμε»
Για το αν οι «πράσινοι» μπορούν να κάνουν κάτι ανάλογο με τη Σάλτσμπουργκ που προηγήθηκε 2-0 μέσα στην Λιέγη, απάντησε: «Δεν είναι όλα τα ματς ίδια. Ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε. Κανείς όμως δεν ξέρει αν θα προκριθείς ή όχι. Δεν έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα. Τη μία πας κάτω και την άλλη πάνω. Κάνεις μια νίκη πετάς στα σύννεφα, χάνεις δεν υπάρχεις; Το θέμα είναι τι εικόνα δείχνεις σαν ομάδα. Αν λειτουργούμε έτσι δεν έχει νόημα».
Νίνης: «Χρωστάμε μια απάντηση»
Τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου ο Σωτήρης Νίνης. Ο διεθνής μέσος τόνισε ότι οι πράσινοι θα τα δώσουν όλα και ό,τι βγει, παραδέχθηκε ότι στο πίσω μέρος του μυαλού τους βρίσκεται το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όμως τη δεδομένη στιγμή σκέφτονται μόνο τη Σταντάρ και το πως θα δώσουν μια απάντηση, αφού μετά το 1-3 του ΟΑΚΑ ακούστηκαν πολλά:
«Χρωστάμε μια απάντηση. Θα τα δώσουμε όλα από την αρχή για να αποδείξουμε ότι ο πρώτος αγώνας ήταν μια κακή βραδιά και ό,τι βγει. Σίγουρα στο πίσω μέρος του μυαλού μας έχουμε τον Ολυμπιακό, αλλά τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στη Σταντάρ. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άλλο παιχνίδι εκτός από τη ρεβάνς με τους Βέλγους. Θα κυνηγήσουμε τς πιθανότητες που μας αναλογούν», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Νίνη.