Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Μεταγραφικά στην ΑΕΚ

Στην λίστα του Μπάγεβιτς
ο Σεγούντο Καστίγιο

Μπορεί το μέλλον του στην ΑΕΚ να μην είναι εξασφαλισμένο και για την επόμενη σεζόν, ωστόσο ο ίδιος καθημερινά δέχεται προτάσεις για τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας του. Ο λόγος για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος έχει ξεκινήσει τον σχεδιασμό της νέας σεζόν, έστω κι αν οι φήμες τον θέλουν αμφίβολο για το τιμόνι της «Ενωσης», στη νέα εποχή που.....
 περνάει η ομάδα.
Τελευταίο από τα ονόματα που έφτασαν στα χέρια του, ο Σεγούντο Καστίγιο με τον οποίο έχει συνεργαστεί -άψογα μάλιστα- στο παρελθόν, κατά την κοινή τους θητεία στον Ερυθρό Αστέρα.
Ο 27χρονος διεθνής ποδοσφαιριστής ανήκει ακόμα στην ομάδα του Βελιγραδίου, μένει ελεύθερος όμως στο τέλος της σεζόν και τα στοιχεία του παιχνιδιού του, σε συνδυασμό και με το κόστος του συμβολαίου του, κάνει την περίπτωση του να μοιάζει ιδανική.
Ο Καστίγιο αγωνίζεται σε θέση κεντρικού και αμυντικού χαφ, είναι διεθνής με την εθνική ομάδα του Εκουαδόρ -μετρώντας 42 συμμετοχές και δύο γκολ- ενώ χαίρει της εκτίμησης του Μπάγεβιτς. Γεννήθηκε στις 15/05/1982, έχει ύψος 1,79 και μεταγράφηκε στους ερυθρόλευκους του Βελιγραδίου το 2006 από τη Νασιονάλ του Εκουαδόρ. Η μεταγραφή του έγινε κατόπιν εισήγησης του Μπάγεβιτς, στις πρώτες κινήσεις του Ντούσκο στον πάγκο της ομάδας. Με τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα αγωνίστηκε 49 φορές και πέτυχε 16 τέρματα, ενώ αποχώρησε -μαζί με αρκετούς άλλους ποδοσφαιριστές- λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης της ομάδας.
Επόμενος σταθμός του ήταν η Αγγλία και η Premier League, όπου με τη μορφή δανεισμού φόρεσε τη φανέλα της Εβερτον για 10 παιχνίδια το 2009 και την επόμενη σεζόν -δηλαδή φέτος- αγωνίζεται με τη Γουλβς, έχοντας ήδη οκτώ συμμετοχές. Εκπρόσωπος του Καστίγιο είναι ο συμπατριώτης του Μπάγεβιτς, Μίροσλαβ Νεστέροβιτς και είναι ο άνθρωπος που πρότεινε τον παίκτη στον τεχνικό της ΑΕΚ, γνωρίζοντας πως αναζητεί παίκτη για τη θέση του αμυντικού μέσου.