Κυριακή 9 Μαΐου 2010

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΑΛΙΑΡΗΣ

Τέλος εποχής;

Πέρασαν 3 χρόνια από την ώρα που ο ΕΥΒΟΙΚΟΣ με τον Γρηγόρη Μάλιαρη στη θέση του προπονητή κέρδισε τη μια χρονιά την άνοδο στην Α1 Κατηγορία και τα......
 δύο επόμενα χρόνια κατάφερε, περνώντας μέσα από συμπληγάδες, να παραμείνει στην Α1 Κατηγορία.
Ελάχιστοι στήριξαν αυτή την προσπάθεια και περισσότεροι ήταν εκείνοι οι οποίοι ήθελαν τον υποβιβασμό της ομάδας και την απομάκρυνση από αυτή του Γρηγόρη Μάλιαρη.
Σε πείσμα αυτής της κατάστασης, ο κ. Μάλιαρης κατάφερε να κρατήσει την ομάδα στην Α1 Κατηγορία και τώρα φεύγει με ψηλά το κεφάλι.
Ο κ. Μάλιαρης, σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, μας είπε: "Τέλος εποχής. Κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες δεν μπορώ να συνεχίσω στην ομάδα. Το πρωτάθλημα τελείωσε. Από σήμερα είμαι κι εγώ ελεύθερος.
Στον ΕΥΒΟΙΚΟ πέρασα δύσκολα χρόνια αλλά στο τέλος πάντα ερχόταν η χαρά είτε με την άνοδο είτε με την παραμονή στη κατηγορία.
Αυτό όμως που έζησα τη χρονιά που μας πέρασε, δεν θέλω να το ξαναζήσω. Έμεινα σχεδόν μόνος να παλεύω για τη σωτηρία της ομάδας.
Δεν έχω κακό λόγο για κανέναν.  Δεν μπορώ όμως  και να συνεχίσω έτσι.
Μακάρι η ομάδα να αποκτήσει διοίκηση και να συνεχίσει αυτό το ωραίο ταξίδι. Αν κάτι τέτοιο συμβεί. Αν δηλαδή η ομάδα αποκτήσει ιχυρή  διοίκηση και ζητήσουν συνεργασία μαζί μου, θα το συζητήσω όπως θα συζητήσω και με άλλες ομάδες.
Δεν θέλω να είμαι ούτε Πρόεδρος, ούτε Ταμίας, ούτε τίποτα άλλο, εκτός από προπονητής.
Από σήμερα λοιπόν είμαι ελεύθερος και συζητώ για την επόμενη χρονιά".

Προσωπικά καταλαβαίνω τον κ. Μάλιαρη και δεν διαφωνώ μαζί του. Θεωρώ όμως πως "το δέσιμο" που έχει με αυτή την ομάδα μπορεί να συνεχιστεί προς όφελος της ομάδας.
Όποιοι κι αν αναλάβουν τη διοίκηση του ΕΥΒΟΙΚΟΥ μπορούν να πάνε ψηλά την ομάδα, με την προυπόθεση πως θα έχουν οικονομική άνεση και θα μπορέσουν να κρατήσουν στην ομάδα τον κ. Γρηγόρη Μάλιαρη.
Ο νυν Πρόεδρος κ. Μπαρίτας θα πρέπει, αφού πήρε την απόφαση να αποχωρήσει, να φροντίσει ώστε η ομάδα να πάει σε καλά χέρια.