Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Συναγερμός στην Εθνική από... παγοκυψέλες

«Η Ν. Κορέα θα μας... δώσει την πρόκριση»
είπαν Πατσατζόγλου και Σπυρόπουλος

Ο Χρήστος Πατσατζόγλου και ο Νίκος Σπυρόπουλος βρέθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στο πάνελ της αίθουσας Τύπου στο «Northwood Park», εκπροσωπώντας τους διεθνείς στην καθιερωμένη καθημερινή συνέντευξη. Η αρχή έγινε με τον πολυσύνθετο ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας, ο οποίος ρωτήθηκε και απάντησε για:
Τις έως τώρα εντυπώσεις του και για το αν ο πρώτος αγώνας είναι «κλειδί» για τη συνέχεια: «Εγώ και οι ......
συμπαίκτες μου ζούμε ένα όνειρο. Σαν ποδοσφαιριστές έχουμε όλοι στο μυαλό μας ότι το Μουντιάλ είναι μια μεγάλη διοργάνωση, αλλά μόνο αν το ζήσεις από κοντά καταλαβαίνεις το πόσο. Το πρώτο παιχνίδι θα είναι 'κλειδί'. Αν ξεκινήσουμε νικηφόρα, νομίζω ότι η πρόκριση θα είναι πάρα πολύ κοντά. Ακόμη όμως και αν δεν νικήσουμε, το παν είναι να μη χάσουμε».
Το αν οι κλιματικές αλλαγές (φθινόπωρο στο Ντέρμπαν και το Πορτ Ελίζαμπεθ, χειμώνας στο Μπούμφοντεϊν και το Πολοκουάνε) θα επηρεάσουν την Εθνική: «Εύχομαι να μη μας επηρεάσουν. Ας κερδίσουμε εμείς το πρώτο παιχνίδι και ύστερα πιστεύω ότι θα προσαρμοστούμε εύκολα στα άλλα δύο».
Το ποια είναι η άποψή του για την Αργεντινή: «Στο συγκεκριμένο όμιλο υπάρχει φαβορί κι αυτό είναι η Αργεντινή. Την αντιμετωπίζουμε στον τελευταίο αγώνα και αυτό είναι και καλό και κακό ταυτόχρονα, επειδή δεν ξέρουμε ποια θα είναι τα αποτελέσματα στους αγώνες που θα προηγηθούν. Όλοι ξέρουμε ότι είναι η ομάδα που ξεχωρίζει αλλά εύχομαι να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι εναντίον της».
Ποιον θεωρεί ως τον πιο επικίνδυνο ποδοσφαιριστή της Νότιας Κορέας: «Ο πιο διάσημος ποδοσφαιριστής της Νότιας Κορέας είναι ο Παρκ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Έχουμε όμως δει πολλά ματς της Νότιας Κορέας και διαπιστώσαμε ότι διαθέτει ένα πολύ καλό σύνολο. Πιστεύω ότι θα γίνει ένα ωραίο παιχνίδι, που θα το ευχαριστηθεί ο κόσμος, και θα νικήσει η ομάδα μας».
Ποιο είναι το ελληνικό αβαντάζ έναντι της Νότιας Κορέας: «Ό,τι και να νομίζεις ως πλεονέκτημα απέναντι σε έναν αντίπαλο, αυτό παύει να ισχύει όταν ξεκινήσει το παιχνίδι. Εμείς θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε το πλεονέκτημά μας στις στημένες φάσεις».
Τις διαφορές μεταξύ των Euro 2004 και 2008 και του Μουντιάλ: «Το 2008 δεν είχαμε καλή παρουσία στην τελική φάση του Euro. Εύχομαι να πάμε καλύτερα τώρα. Αλλαγές δεν υπάρχουν στην ομάδα, το κλίμα είναι πολύ καλό και παραμένουμε δεμένοι».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Σπυρόπουλος απάντησε στις ακόλουθες ερωτήσεις:
Τι θα πρέπει να προσέξει η Ελλάδα στον αγώνα του Σαββάτου: «Η Νότια Κορέα είναι μια πολύ καλή και πειθαρχημένη ομάδα, διαθέτει ανάλογο τακτικό επίπεδο, ενώ τρέχει και πρεσάρει πολύ. Δικό μας πλεονέκτημα είναι τα στημένα, σε φάουλ και κόρνερ».
Τι ελπίζει ο ίδιος ενόψει της αναμέτρησης της πρεμιέρας: «Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Με μια νίκη μπορούμε να μπούμε δυνατά στο κυνήγι της πρόκρισης. Ελπίζω το Σάββατο να παρουσιαστούμε σε καλή κατάσταση και να διεκδικήσουμε τη νίκη».

Αν η Εθνική πρόκειται να αλλάξει τρόπο παιχνιδιού λόγω της κρισιμότητας του πρώτου αγώνα: «Καλύτερα να απευθυνθείτε στον προπονητή μας. Μόνο αυτός ξέρει πως θα παραταχθούμε το Σάββατο. Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουμε το στιλ μας μετά από τόσα χρόνια, ούτε πιστεύω ότι θα παρουσιάσουμε κάτι εξαιρετικά διαφορετικό».
Αν είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τη δεξιά πλευρά της Νότιας Κορέας: «Αυτοί είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν εμένα;».
Το στόχο της Εθνικής ομάδας: «Είναι μεγάλη επιτυχία το ότι βρισκόμαστε εδώ αλλά δεν επαναπαυόμαστε. Στο πίσω μέρος του μυαλού μας όλοι έχουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης».
Αν αγωνιά εν όψει της απόφασης του Ότο Ρεχάγκελ για τη βασική ενδεκάδα: «Δεν γνωρίζω τη σκέψη του προπονητή μου αλλά ελπίζω να αγωνιστώ σε κάποια ματς».

ατομικό ο Καπετάνος
Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η προπόνηση της Εθνικής στο Ντέρμπαν. Στο πρόγραμμα δεν έλαβαν μέρος και πάλι ο Βαγγέλης Μόρας, ο οποίος συνέχισε τη θεραπεία για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει (θλάση α' βαθμού στο δεξιό γαστροκνήμιο), αλλά και ο Παντελής Καπετάνος, που έκανε ατομικό, λόγω μικροενοχλήσεων στη μέση.
Έως και την Πέμπτη οι προπονήσεις θα αρχίζουν την ίδια ώρα, προκειμένου οι παίκτες να προσαρμοστούν στις συνθήκες που θα αντιμετωπίσουν στο παιχνίδι του Σαββάτου με τη Νότια Κορέα, το εναρκτήριο λάκτισμα του οποίου θα δοθεί στις 14:30 ώρα Ελλάδας.


Λάθος συναγερμός από... παγοκυψέλες
Στο μεταξύ, έξω από το προπονητικό κέντρο της Εθνικής σημειώθηκε το πρωί ένα απρόοπτο, όταν οι αστυνομικές δυνάμεις εντόπισαν με ακτίνες ένα ύποπτο αντικείμενο μέσα σε ένα ψυγείο. Αμέσως κινητοποιήθηκε η ομάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών και έκανε έρευνα με δύο εκπαιδευμένους σκύλους, για να αποδειχθεί τελικά ότι το «ύποπτο» αντικείμενο ήταν... παγοκυψέλες.