Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Δελτίο Τύπου

«Ώδυνεν όρος και έτεκεν μυν»


Μετά από επίπονες διαδικασίες η Ν.Δ. ανακοίνωσε τον εν ενεργεία δήμαρχο κ. Ζεμπίλη Αθανάσιο ως εκλεκτό υποψήφιο Δήμαρχο Χαλκιδέων.
Αφού αναλώθηκε σε ζυμώσεις, διεργασίες και δημοσκοπήσεις με ερώτημα Ζεμπίλης ή Παπαγεωργόπουλος τελικά θυσίασε τον πράγματι επιτυχημένο διοικητή του ΟΓΑ στο βωμό των συμφερόντων και της......
 απραξίας.
Μπορούμε ,λοιπόν, αφού ο κ. Ζεμπίλης είναι και επίσημα ο υποψήφιος Δήμαρχος της Ν.Δ. να κάνουμε μια πρώτη αποτίμηση της τετραετίας του.
Μια τετραετία που χαρακτηρίστηκε από απραξία, ατολμία και τέλμα στα χρονίζοντα προβλήματα της πόλης.
Η καθαριότητα της πόλης έκανε βήματα πίσω, η δημοτική αγορά έμεινε μνημείο δαιδαλώδους γραφειοκρατίας και απουσίας έργου, η Αρέθουσα καταρρέει, το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης οξύνεται, οι δημοτικοί χώροι στάθμευσης λειτουργούν χωρίς άδεια λειτουργίας, το Πάρκο Ελευθερίας είναι μνημείο μη καθαριότητας, η ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων της πόλης ακούγεται μακρινό όνειρο, η υπόθεση της ΔΕΥΑΧ βρίσκεται σε δικαστική διερεύνηση με απρόβλεπτες συνέπειες και σε πρόσωπα αλλά και για την πορεία συνολικά της επιχείρησης, η υπόθεση του ΔΑΡΙΓΚ είναι σε τέλμα, η τσιμεντοποίηση της πόλης γιγαντώνεται με ευθύνη του δήμου αφού και οι δύο πλατείες που φτιάχτηκαν χαρακτηρίζονται ως βαριές κατασκευές με τόνους τσιμέντου, η πεζοδρόμηση της οδού Ερμού και Κριεζώτου, σύμφωνα με απόψεις καταστηματαρχών είναι κακότεχνα κατασκευασμένες.
Οι λόγοι που οδηγούν τον κ. Ζεμπίλη στην επανάληψη της διεκδίκησης της ηγεσίας του Δήμου Χαλκιδέων είναι προφανείς, όπως όμως προφανής είναι η αποδοκιμασία του πολίτη απέναντι σ’ αυτή την προοπτική.
Από την άλλη μεριά, το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί εναγωνίως μέσα από δημοσκοπήσεις να βρει τον εκλεκτό του, αλλά τα νούμερα δεν βγαίνουν.
Η αποδοχή και των δύο υποψηφίων του (Αναγνωστάκη και Παγώνη) κυμαίνεται στο 17%- 20%, άρα είναι πανθομολογούμενη η αποδοκιμασία στο πρόσωπό τους.
Η αποδοκιμασία στο πρόσωπο του κ. Παγώνη έγκειται στο γεγονός ότι ο επί δύο εκλογικές αναμετρήσεις υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέχρι σήμερα ευλαβικά κομματικός του ΠΑΣΟΚ ξαφνικά ανακάλυψε ότι ο πολίτης κουράστηκε από τα κόμματα και ακολουθεί το δρόμο της ανεξάρτητης καθόδου.
Ευχόμαστε αυτή του η ανακάλυψη να είναι ειλικρινής.
Η αποδοκιμασία, δε, στο πρόσωπο του επικρατέστερου υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ κ. Αναγνωστάκη συνίσταται στο ότι ως Δήμαρχος Χαλκίδας την τετραετία 2002-2006 δεν προχώρησε βήμα μπροστά τα προβλήματα της πόλης, αντίθετα τα μεγιστοποίησε και γι’ αυτό έχασε τις εκλογές του 2006 με διαφορά 10 ποσοστιαίων μονάδων.
Ακόμα, πρέπει να τονιστεί ότι η περιβόητη «Αυτοδιοικητική Κίνηση» του κ. Αναγνωστάκη με τους Δημάρχους της περιοχής να τον στηρίζουν, τελικά κατέληξε στη στήριξη του Δημάρχου Ληλαντίων κ. Καρυστινού, ενός Δημάρχου ο οποίος κατάφερε να χρεώσει το Δήμο με πάνω από 10.000.000 €, ενός Δημάρχου που κρατά με «μαύρη εργασία» ομήρους εργαζομένους του Δήμου.
Με τέτοια εκλογικά παιχνίδια μπορεί να ξεγελά τους επιτελείς του ΠΑΣΟΚ ο κ. Αναγνωστάκης, που δεν έχουν εικόνα για την κατάσταση στην πόλη, δεν μπορεί όμως να ξεγελάσει τους κατοίκους της περιοχής που και γνώση και μνήμη διαθέτουν.
Η «Αλλαγή Φοράς» και ο υποψήφιος δήμαρχος του συνδυασμού Σάκης Κουκουβίνος δεν έπαιξαν ούτε προτίθενται να μπουν σε τέτοια εκλογικά τερτίπια.
Από την αρχή χωρίς πομπώδεις διακηρύξεις, ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν το Δήμο της Χαλκίδας με μια άλλη πρόταση διαχείρισης των Δημοτικών πραγμάτων προς όφελος του πολίτη και με έναν συνδυασμό που θα απαρτίζεται όχι από επαγγελματίες της πολιτικής αλλά από ανθρώπους με διάθεση για προσφορά και καταξιωμένους στον επαγγελματικό και κοινωνικό τους περίγυρο.
Δεν έπαιξαν και δεν θα παίξουν το παιχνίδι των «συμφερόντων» και θα δώσουν τη μάχη τους αξιοπρεπώς και νικηφόρα για μια νέα πορεία του διευρυμένου Δήμου Χαλκιδέων.


Από το γραφείο τύπου
του ανεξάρτητου συνδυασμού
«Αλλαγή Φοράς»