Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΠΣΕ

OΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΣΕ
ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ


Καλησπέρα σας καλωσορίζω στην πρώτη συγκέντρωση μας, στην πρωτη πρόσκληση της ΄Ένωσης, βρεθήκαμε σήμερα εδώ σε τούτη τη συγκέντρωση, για να ανταλλάξουμε απόψεις και για να συζητήσουμε θέματα που αφορούν τα πρωταθλήματά του νομού μας, σε μια κοινή προσπάθεια για την πρόοδο και την αναβάθμισή τους.
Η φετινή ποδοσφαιρική χρονιά θεωρώ πως συνεχιζει και αυτή να ειναι διαφορετική απ’ όλες τις προηγούμενες, αφού και ......
η μορφή των πρωταθλημάτων που εχουμε προκηρύξει είναι διαφορετική τα τελευταια δυο χρονια.
Στα πλαίσια της αναβάθμισης του Ευβοϊκού Ποδοσφαίρου αποφασίσαμε - «τολμήσαμε» θα έλεγα - τη διοργάνωση των πρωταθλημάτων μας σε 4 κατηγορίες ανεβάζοντας τον πήχη πολύ ψηλά σκοπευοντας τον καταμερισμο της ισότητας των ομάδων, πιστευοντας στην δύναμη των παραγόντων, και την ισοδυναμία των ομάδων ανά περιοχη.
Σε μια τέτοια καινοτόμα για τα Ευβοϊκά ποδοσφαιρικά δρώμενα, διοργάνωση, σίγουρα υπάρχουν δυσκολίες για αυτο πρέπει να υπάρχει επικοινωνία μεταξύ μας για να προλαμβάνουμε και να επιλύουμε.
Με τη δική σας όμως στήριξη, συμμετοχή & συνεργασια θα ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα πιθανόν να προκύψουν και είμαι βέβαιος και αρκετά αισιόδοξος για το αποτέλεσμα.
Θέλουμε και καταβάλουμε προσπάθειες γι’ αυτό. Αξιόπιστα πρωταθλήματα, υγιείς παράγοντες & Δικαιες Διαιτησιες.
Στα πλαίσια αυτά θα κινηθούμε και θα προσπαθήσουμε μέσα από την ενημέρωσή σας σε θέματα κανονισμών και όχι μόνο, να φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Το άθλημα που υπηρετούμε διέπεται από νόμους και κανονισμούς και θα πρέπει όλοι όσοι εμπλέκομαστε με αυτό, να τους γνωρίζουν και να τους εφαρμόζουν ανάλογα & δικαια.
Στο ποδοσφαιρο ισχυει & η εξυπνη πολιτικη καλης συμπεριφορας & επικοινωνιας, & με τους παραγοντες & με τους ποδοσφαιριστες. Οσο πιο μαγκες ειστε, τόσο περισσοτερο θα κανετε πιο ευκολο το λειτουργημα σας.
Μην ξεχνατε ποτέ ό,τι οι εμπλεκομενοι είναι παντα σε ενταση, ενώ εσεις πρεπει να ειστε σε πληρη ηρεμια & αυτοσυγκέντρωση.
Με τις προκηρύξεις μας καθορίσαμε και προβλέψαμε τα θέματα που αφορούν την τέλεση των αγώνων, καθώς και τους κανόνες διεξαγωγής των πρωταθλημάτων μας.
Κάθε πράξη ή ενέργεια, ατομική ή συλλογική που θα δυσφημεί το ποδόσφαιρο θα τιμωρείται σύμφωνα με τους κανονισμούς και τον πειθαρχικό κώδικα της Ε.Π.Ο.
Για μενα ισχυει το τριπτυχο, το οποιο πρεπει να γινει βίωμά σας, και αυτό είναι ότι, ο διαιτητης πρεπει να παιζει πρωτα για τον εαυτό του και την προσοπικοτητα του, δευτερον για την ενωση του και τριτον για το ελληνικο ποδοσφαιρο.
Με την ευκαιρία της πρόσφατης έναρξης των πρωταθλημάτων μας και στα πλαίσια της έγκυρης ενημέρωσή σας σε θέματα κανονισμών, και πριν κάνω κάποιες επισημάνσεις που θα ήθελα, να τις λάβετε παρα πολυ σοβαρά υπόψη σας, τονίζω ότι είναι υποχρεωση σας να συμβάλετε θετικά στην εξέλιξή τους και να τις κανετε βιωμα σας.
Αλλα πριν από αυτά θα αναφερθω στις αξιολογησεις .
.Ως πρόεδρος της ΕΠΣΕ έχω πλήρη εμπιστοσύνη στον πρόεδρο της ΕΠΟ για την ηθική του, την τιμιότητα του και την αντικειμενικότητα που τον διακρίνει. Αλλωστε όπως έχω ξαναπεί πολλές φόρες για εμένα είναι Κόσμημα για το Ελληνικό Ποδοσφαιρο.
. Και φυσικα όπως καταλαβαινετε και στα οργανα της διαιτησιας.
. Στην ζωή μας παίρνουμε ότι μας αξίζει. Μπορεί να είμαι ο πλέον πικραμένος και ενοχλημένος γιατί θα ήθελα η ΕΥΒΟΙΑ να έχει και δυο και τρεις διαιτητές στην super league, ή όλη την δύναμη των διαιτητών μας σε ανώτερες κατηγορίες, δεν νιώθω όμως προδομένος από κανέναν. Εκείνο που με απογοητεύει όμως είναι να έχουμε δύναμη ποσοτική διαιτητών, & να είναι χωρίς προσόντα και χωρις διαθεση να δουλεψουν & να ανεβουν στην ελληνικη βαθμιδα της διαιτησιας.
. Κύριοι πάρτε το χαμπάρι μόνο δουλεύοντας μπορεί να πάτε ψηλά και δεν χρειαζόσαστε ούτε μέσον να έχετε, ουτε μπαρμπα στην κορωνη που λενε στο χωριο μου, μα ούτε να έχετε ανάγκη τον εκάστοτε Πρόεδρο της ένωσης, μέσον για να σας ανεβάσει κατηγορια.
. Για εμενα η Αξιοκρατια είναι η αρχη που κινουμαι προς όλους σας όπως το ιδιο κανει & η Ε.Δ της ενωσης και ο καθενας σας μεσα από την δουλεια του θα παρει, να είναι σιγουρος, αυτό που του αξιζει.
. Και αν καποιος κριθει ανικανος από της διαδικασιες, ξερω ότι εμενα θα βριζει αλλα να ξερει ότι θα τον γράψω και γω στα παλιά μου τα παπούτσια...
. Ένα να ξερετε εγώ εχω ησυχη την συνειδηση μου προς όλους σας, η αξια σας & η δουλεια σας είναι αυτή που σας κανει να ειστε ικανοι, «Ευχαριστω» δεν θελω από κανέναν σας, η δουλεια σας είναι το μεγιστον προσον σας.
. Κυριοι δουλέψτε μαζί με την Ε.Δ. ΕΠΣΕ και να είστε σίγουροι ότι θα ανταμειφθείται.
Αυτά ειχα να σας πω οσον αφορα την δικη μου φιλοσοφια Και των μελων της ένωσης για το ποδοσφαιρο μας. Ας αναφερθουμε τωρα σε τι πρεπει να εχετε την προσοχη σας σε κάθε ματς.
. Πρέπει να έχουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ταυτότητες οι: Προπονητές (από Ε.Π.Σ.Ε.) – βοηθοί προπονητές(από Ε.Π.Σ.Ε.) & ο παράγοντας του Δ.Σ. όπως και ο γιατρός του αγώνα. Υποχρεωτικα από 01-10-10.
. Έλεγχος κατάστασης υγείας ποδοσφαιριστών, να είναι θεωρημένες από γιατρό.
. Έλεγχος δελτίων αλλοδαπών εάν έχει λήξει η παραμονή τους και το δελτίο τους.
. Έλεγχος εστιών, διχτύων, γραμμών και αν τα αποδυτήρια είναι καθαρά από τους βοηθούς Διαιτητές πριν την έναρξη του αγώνα.
. Ποδοσφαιριστές με φανέλα-σόρτς-κάλτσες και με τον αριθμό που είναι δηλωμένος στο Φ.Α.ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΑΠΟ 1- εως 11 // & 12- εως 18.
. Έλεγχος ότι οι πόρτες του γηπέδου είναι κλειδωμένες και της περίφραξης του γηπέδου, από τον παρατηρητή αγώνα και τους βοηθούς Διαιτητές.
. Στον αγωνιστικό χώρο δεν παραβρίσκεται κανένας άλλος πλην του υπεύθυνου της ομάδας (π.χ. Δήμαρχοι-Ιερείς κ.λ.π.).
. Στο Φύλλο Αγώνα να γράφεται ο ποδοσφαιριστής που είναι σκόρερ για κάθε ομάδα όπως και οι αλλαγες .
. Απαγορεύεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστή σε ανδρική ομάδα αν δεν έχει συμπληρώσει το 14ο έτος.
. Απαγορεύεται η είσοδος οποιονδήποτε στα αποδυτήρια των Διαιτητών, πλην του αρχηγού κάθε Σωματείου για την υπογραφή του Φ.Α. (ούτε ο παρατηρητής Διαιτησίας).
. Απαγορεύεται η είσοδος στον αγωνιστικό χώρο χωρίς άδεια του Διαιτητή οποιουδήποτε. (Αμέσως θα επιφέρει την αποβολή του).
. Απαγορεύεται η ρίψη κροτίδων-εμφιαλωμένων νερών –άλλων αντικειμένων εναντίον βοηθού Διαιτητή η Διαιτητη η αξιωματουχου αγωνα. Αυτόματα επιφέρει την προσωρινή διακοπή του αγώνα και ενημέρωση των υπευθύνων ότι σε επανάληψη τέτοιων φαινόμενων, οριστική διακοπή του αγώνα. Το αυτό ισχύει και για υβριστική συμπεριφορά φιλάθλων Σωματείων εναντίων Διαιτητών και ποδοσφαιρικων αρχων.
. ΜΠΑΛΛΑ Πρωταθληματος εναρξη από 10-10-10.
Adidas.
. Σε διακοπή αγώνα, συνεννόηση οι Διαιτητές με την Επιτροπή Διαιτησίας και τον πρόεδρο της Ε.Π.Σ.Ε.
. Οι προπονητές δεν επιτρέπετε να εξέρχονται των ορίων των γραμμών των πάγκων. (Σε περίπτωση μη συμμορφώσεως , αποβολή).
. Στις ενστάσεις πλαστοπροσωπίας, να ακολουθείτε η γνωστή και νόμιμη διαδικασία.
 Με επιφύλαξη, έχουν δικαίωμα να υπογράφουν οι αρχηγοί των ομάδων.
. Αμέσως μετά την λήξη των αγώνων θα ενημερώνετε για το αποτέλεσμα.
 Απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά να πηγαινοέρχονται στα αποδυτήρια οι δημοσιογράφοι. Της συνθεσεις των ομάδων θα της δινετε στον παρατηρηρτη αγωνα Η στον γενικο αρχηγο της κάθε ομαδας.