Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ

Κύμη 20-9-2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με την συμμετοχή πλήθους κόσμου άρχισε την περασμένη βδομάδα την προεκλογική περιοδεία του σε χωριά του Δήμου Ταμυνέων ο υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου και Δήμαρχος Κύμης Δημήτρης Θωμάς. O Δήμαρχος επισκέφθηκε κατά ......
σειρά τα Τοπικά Διαμερίσματα Γαβαλά, Πράσινο, Τραχήλι , Άγιο Λουκά και Άγιο Ιωάννη, που του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή.
Στόχος των συναντήσεων αυτών ήταν, σε πρώτη φάση, η γνωριμία του με τους δημότες και η ενημέρωσή του για τα προβλήματα και τα θέματα που τους απασχολούν. Σε δεύτερη φάση, στο τέλος του προεκλογικού αγώνα, θα ακολουθήσει και δεύτερη συνάντηση ,κατά την οποία ο Δήμαρχος θα αναλύσει το πρόγραμμά του για κάθε Τοπικό Διαμέρισμα ειδικά και όλου του νέου Δήμου Κύμης-Αλιβερίου γενικά.


Στις συναντήσεις αυτές, όπου η συμμετοχή του κόσμου ήταν αθρόα, η συζήτηση διεξήχθη σε φιλικό κλίμα, ενώ οι ερωτήσεις των πολιτών εξέφραζαν την αγωνία για το μέλλον του τόπου τους, για την καλυτέρευση της ζωής τους, για το φάσμα της ανεργίας και τους τρόπους που θα καταπολεμηθεί. Οι απαντήσεις του Δημάρχου δόθηκαν με σαφήνεια και ειλικρίνεια, με αποτέλεσμα να κερδίζει την εμπιστοσύνη και του πλέον δύσπιστου και να προβληματίζει και τον πλέον απαισιόδοξο δημότη για το μέλλον του τόπου του.

Ο Δήμαρχος στην ομιλία του αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες του συνδυασμού του «Νέοι Ορίζοντες για τον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου» που είναι, η υπερκομματική και ανεξάρτητη πορεία, καθώς και η ισόρροπη και ισότιμη ανάπτυξη σε ολόκληρο το νέο Δήμο.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο έργο που έχει συντελεστεί στην Κύμη τα οκτώ χρόνια της θητείας του και το οποίο αποδεικνύει τη σοβαρότητα και τον προγραμματισμό με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν τα θέματα στον Δήμο Κύμης. Έργο, το οποίο αποτελεί την μέγιστη εγγύηση, για την αντιμετώπιση με τον ίδιο τρόπο, των προβλημάτων και των αναγκών του νέου Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.

Και κατέληξε λέγοντας: «Nαι ήμουνα όλα αυτά τα χρόνια τοπικιστής όπως μερικοί μου προσάπτουν για τον Δήμο τον οποίο μέχρι σήμερα εκπροσωπούσα. Θα είμαι και πάλι όμως τοπικιστής, εφόσον ο κόσμος με τιμήσει με την ψήφο του, για τον νέο μεγάλο Δήμο που δημιουργήθηκε. Ενεργώντας ισότιμα και ισοβαρώς για όλα ανεξαιρέτως τα Τοπικά Διαμερίσματα. Οργανώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τον Δήμο, προκειμένου να εξυπηρετηθεί όσο γίνεται περισσότερο ο κάθε πολίτης στον τόπο που διανέμει και εργάζεται. Το ότι ο Δήμος Κύμης έχει αποκτήσει Πιστοποίηση Διαχειριστικής Επάρκειας για το ΕΣΠΑ αποδεικνύει ότι μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα στον τομέα της οργάνωσης. Δουλεύοντας και πάλι με σοβαρότητα, σχέδιο, προγραμματισμό και όραμα για τον τόπο. Έχοντας αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια γνώση και εμπειρία. Πολύτιμα εφόδια για την δύσκολη συνέχεια. Έχοντας αποδείξει ότι μπορούμε να αποδώσουμε έργο που είναι το μεγάλο ζητούμενο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το ζήτημα σήμερα δεν είναι αν ο Δήμαρχος είναι πράσινος, μπλε ή κόκκινος. Ούτε αν είναι Αλιβεριώτης, Δύστιος, Αυλωναρίτης, Κονιστριάτης ή Κυμαίος. Το ζήτημα είναι ποιος είναι ο πιο ικανός, ποιος δίνει τις περισσότερες εγγυήσεις για να διαχειριστεί καλύτερα τα του νέου Δήμου. Ποιος μπορεί κινούμενος ανεξάρτητα και υπερκομματικά να ενώσει τον κόσμο ώστε να δουλέψουμε όλοι μαζί για τον τόπο μας. Ποιος έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι ξέρει να διεκδικεί. Να σέβεται τον απλό πολίτη.»
Τον Δήμαρχο συνόδευαν υποψήφιοι και υποστηρικτές του συνδυασμού «Νέοι Ορίζοντες για τον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου» από το Δήμο Ταμυνέων αλλά και της ευρύτερης περιοχής.