Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ


Βουλευτής Ν. Ευβοίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Την επιστολή Ζεμπίλη
για το κέντρο λαθρομεταναστών στη Ριτσώνα
κατέθεσε ως αναφορά ο Σίμος Κεδίκογλου

Την επιστολή του Δημάρχου Χαλκιδέων προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Παπουτσή Χρήστο, με την οποία εκφράζεται η έντονη αντίδραση στο ενδεχόμενο δημιουργίας κέντρου υποδοχής λαθρομεταναστών, στις εγκαταστάσεις στρατοπέδου στη Ριτσώνα, κατέθεσε ως αναφορά, την Τρίτη 11 Ιανουαρίου, ο Τομεάρχης ΜΜΕ της ΝΔ, βουλευτής Εύβοιας, Σίμος Κεδίκογλου.
Συγκεκριμένα, χαρακτηρίζεται ως πρόχειρη η λύση που προωθείται, η οποία θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και παράλληλα στέλνεται η ......
προειδοποίηση δυναμικών κινητοποιήσεων «τύπου Κερατέας» στην περίπτωση που επιβληθεί η εφαρμογή σχεδίων, χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας.
Στην ίδια επιστολή, υπογραμμίζεται η επιτακτική ανάγκη για το σχεδιασμό συγκροτημένης μεταναστευτικής πολιτικής για την προστασία ευάλωτων ομάδων και ενσωμάτωσης όσων διαμένουν χρόνια στη χώρα μας.
Ο Σίμος Κεδίκογλου καλεί τον Υπουργό να απαντήσει σε μία σειρά ζητημάτων, τα οποία θέτει ο Δήμαρχος, κ. Ζεμπίλης και αφορούν τις αρνητικές εξελίξεις για την Εύβοια και τη συνεχιζόμενη υποβάθμισή της.
Ενδεικτικά, στην επιστολή αναφέρονται: Η μη ένταξη, στο τομεακό πρόγραμμα υγείας του Γ.Ν.Ν Χαλκίδας. Οι συνεχείς και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην ίδρυση του Εφετείου Ευβοίας. Η μη ένταξη, παρά την ωριμότητα των μελετών, στα αντίστοιχα επιχειρησιακά προγράμματα των οδικών αξόνων της Εύβοιας και ιδιαίτερα της παράκαμψης Χαλκίδας (Χαλκίδας-Αρτάκη-Ψαχνά). Η παντελής απουσία των μνημείων της Εύβοιας, που χρήζουν προστασίας και αποκατάστασης, από το επιχειρησιακό πρόγραμμα Πολιτισμού. (Ι.Ν Αγ. Παρασκευής, Αρέθουσα, Κριεζώτειο κ.τ.λ). Η πλήρης αδιαφορία, παρά τις υποσχέσεις για την αποκατάσταση κοινόχρηστων εγκαταστάσεων που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές (πυρκαγιές -πλημμύρες κ.λ.π), τα εμπόδια που θέτει το ΥΠΕΧΩΔΕ για το έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας του Λήλαντα ποταμού.
Διαμηνύουν, τέλος, πως το Δημοτικό συμβούλιο δεν πρόκειται να επιτρέψει ή να συναινέσει, ώστε ο χώρος της Ριτσώνας να θεωρηθεί κατάλληλος για την εναπόθεση μεταναστών αυτή τη φορά σε χωματερή ψυχών, ζητώντας να υπάρξει διάλογος.