Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ


Βουλευτής Ν. Ευβοίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο να γνωμοδοτήσει
για την ποιότητα του μελιού της Βόρειας Εύβοιας.

Στη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν στην Ιστιαία, τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, οι μελισσοκόμοι της βόρειας Εύβοιας παρευρέθη ο βουλευτής της ΝΔ, υπεύθυνος του τομέα ΜΜΕ, Σίμος Κεδίκογλου.
Κατά το χαιρετισμό του εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στις προσπάθειες που καταβάλλουν, προκειμένου να αντιμετωπίσουν μία .....
σειρά σημαντικών προβλημάτων τόσο οικονομικής όσο και παραγωγικής φύσεως, καθώς πλέον οι συνθήκες για τη μελισσοκομία είναι πολύ δύσκολες.
Ανέφερε ότι γνωρίζει τα προβλήματά τους και επανέλαβε ότι ο δρόμος του μέλλοντος είναι στις εξαγωγές ποιοτικών ελληνικών προϊόντων, λέγοντας πως απαραίτητη προϋπόθεση για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των καιρών είναι η τυποποίηση, η ταυτοποίηση και η αναγνώριση των αγροτικών προϊόντων.
«Θα πρέπει- είπε- να αναδειχθούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και να λάβουν ονομασία προέλευσης τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά.
Επίσης, σκόπιμο θα ήταν το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο να δώσει μία γνωμοδότηση που να κατοχυρώνει την ποιότητα του μελιού της βόρειας Εύβοιας».
Τέλος, επισήμανε ότι το μέλι είναι η ψυχή της φύσης, κάτι που έμαθε από τον παππού του, όταν τον πήγαινε σε μικρή ηλικία στα μελίσσια του.