Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ


ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ – ΠΑ.ΣΟ.Κ.
15 Φεβρουαρίου 2011
Οι σπουδαστές των ΙΕΚ να εγγράφονται
στα μητρώα του ΟΑΕΔ ζητά ο Συμεών Κεδίκογλου

Ο Συμεών Κεδίκογλου ζητά την αρθεί η δυσλειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος, με βάση την οποία οι σπουδαστές των δημόσιων ΙΕΚ δεν μπορούν να εγγράφονται στα μητρώα ανέργων και να ανανεώνουν την κάρτα ανεργίας τους, λόγω και....
 της ιδιότητάς του ως εισηγητής της ανάπτυξης της Δια Βίου Μάθησης.
Η ερώτηση του βουλευτή προς τα αρμόδια Υπουργεία Παιδείας και Εργασίας έχει ως εξής:
«Με βάση το άρθρο 3 παρ. γ του ν. 1545/1985, οι σπουδαστές των δημόσιων ΙΕΚ δεν δύνανται να εγγράφονται στα μητρώα ανέργων των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ και να ανανεώνουν την κάρτα ανεργίας τους.
Ωστόσο, ο εν λόγω νόμος ψηφίσθηκε το 1985, που δεν υπήρχε καν ο θεσμός των ΙΕΚ.
Εξάλλου, η πλειοψηφία των σπουδαστών σε ΙΕΚ είναι άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, τα οποία έχουν επιλέξει τη φοίτηση στο ΙΕΚ προκειμένου να καταφέρουν να αποκτήσουν επαγγελματικά προσόντα για να διεκδικήσουν μια θέση στην αγορά εργασίας.
Με την πεποίθηση ότι πρόκειται για ρύθμιση κοινής λογικής και για ένα πρόβλημα που είναι περισσότερο ερμηνευτικό και λιγότερο νομικό, δεδομένης και της συντονισμένης πολιτικής της κυβέρνησης στην ανάπτυξη της δια βίου μάθησης, ερωτώνται οι υπουργοί υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων και στη σημερινή οικονομική συγκυρία,
Αν εξετάζετε την περίπτωση να επιφέρετε αλλαγές στο υφιστάμενο καθεστώς που προκαλεί μια μορφή δυσλειτουργίας στο εκπαιδευτικό σύστημα δια βίου μάθησης;»