Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΝΗΛΕΑΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα βρίσκεται από χθες ο Νηλέας, νικητής με 2-0 στο μεγάλο ντέρμπυ της 21ης αγωνιστικής με αντίπαλο τα Αλάτσατα. Πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος η ομάδα του Νηλέα βρίσκεται για πρώτη φορά μόνη στο ρετιρέ της βαθμολογίας και φιλοδοξεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα και την απευθείας άνοδο στην Α1 κατηγορία.
Ο αγώνας ήταν αρκετά καλός, παρά την κρισιμότητά του και διεξήχθη σε απόλυτα αθλητικά πλαίσια. Η συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών και των .....
παραγόντων των δύο ομάδων ήταν κυριολεκτικά άψογη. Η ομάδα μας άριστα στημένη από τον Αργύρη Μαστραγγελή, προσπάθησε από την αρχή να επιβάλει το ρυθμό της και είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Στο πρώτο ημίχρονο δεν έγινε η μεγάλη φάση μπροστά στις δύο εστίες. Ένα σουτ του Παπαρήγα και μια προσπάθεια του Παπακωνσταντίνου δεν βρήκαν στόχο, ενώ τα Αλάτσατα απείλησαν στο 37' με την χλιαρή κεφαλιά του Τσακλάνου που κατέληξε άουτ.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι ποδοσφαιριστές του Νηλέα πίεσαν περισσότερο τον αντίπαλό τους, αλλά στο 60' ο Χρήστος Παπαχρήστος απέκρουσε εκπληκτικά σε τετ α τετ με το Λίφο, στη μοναδική ουσιαστικά κλασσική ευκαιρία των φιλοξενουμένων. Στο 62' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σαμαρά, ο Πούρης δεν βρήκε την μπάλα η οποία πέρασε άουτ. Στο 68΄ ο Ζωντός εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα βρήκε στον Καρέλη και κατέληξε στο δίχτυα για να γίνει το 1-0. Στο 75' αριστοτεχνική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζωντού σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και στο 78' έγινε το 2-0. Αυτή τη φορά μετά από κόρνερ του Ζωντού ο Μυτάφης, που είχε περάσει αλλαγή με κεφαλιά σκόραρε. Μέχρι τη λήξη του αγώνα οι ποδοσφαιριστές του Νηλέα προσπάθησαν να διαφυλάξουν το σκορ και τα κατάφεραν, αφού η εστία του Παπαχρήστου δεν απειλήθηκε καθόλου.
Απόλυτα δίκαιο το αποτέλεσμα και μεγάλη νίκη για την ομάδα μας, που απέδειξε ότι διαθέτει καρδιά πρωταθλητή. Αξιοσημείωτη η παρουσία περίπου 400 φιλάθλων στο γήπεδο.
Άριστη η διαιτησία του κ. Φώτη και των βοηθών του κ.κ. Φίλου και Αργύρη.
Με το Νηλέα αγωνίστηκαν οι εξής:
Παπαχρήστος, Μούντριχας Α., Πούρης, Μούντριχας Σ., Κότσαρης Α., Κότσαρης Σ. (84' Μακρής), Παπαρήγας, Ζωντός Γ., Παπακωνσταντίνου (89' Μπονός), Περιβολάρης (61' Μυτάφης), Σαμαράς Σ. του Ε.
Το πρωτάθλημα συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο και ο Νηλέας θα αντιμετωπίσει στο γήπεδο Μονοδρίου στις 4:00 το απόγευμα, την ομάδα των Κονιστρών που χρειάζεται βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για τη σωτηρία της.


ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΝΗΛΕΑΣ-ΑΛΑΤΣΑΤΑ
Με τη χθεσινή νίκη ο Νηλέας έφθασε τις 400 σε 824 επίσημους αγώνες.
Ο Γιάννης Πούρης συμπλήρωσε 100 συμμετοχές με τη φανέλα του Νηλέα. Έχει πετύχει και 8 γκολ.
Το αυτογκόλ των Αλατσάτων ήταν το πέμπτο φετινό που πετυχαίνουν αντίπαλοι για λογαριασμό του Νηλέα.
Ο Νηλέας κράτησε για τέταρτη φορά στο πρωτάθλημα ανέπαφη την εστία του. Αντίθετα έχει πετύχει γκολ σε όλους τους αγώνες.