Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Αλάινα Τζιορντάνο


Από την Ιωάννα Λαΐνη 
Η Αλάινα Τζιορντάνο, 
έχασε την κηδεμονία των παιδιών της!

Η Αλάινα Τζιορντάνο πάσχει από καρκίνο του στήθους και βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της ασθένειάς της. Η κατάσταση της βρίσκεται σταθερή και δεν υπάρχουν σημάδια μετάστασης. 
Ο σύζυγος της, ύστερα από την διάγνωση της ασθενείας, ζήτησε διαζύγιο και αμέσως ξεκίνησε δικαστικό αγώνα εναντίον της, υποστηρίζοντας ότι η....
κατάσταση της Αλάινα επρόκειτο να επιδεινωθεί, και έτσι θα πρέπει να αναλάβει την κηδεμονία των δυο μικρών κοριτσιών, έντεκα και πέντε ετών. 
Το δικαστήριο της Βόρειας Καρολίνα των Η.Π.Α δικαίωσε τον πατέρα, παρά τα όσα πιστοποίησαν οι γιατροί για την κατάσταση της Αλάινα, ότι βρίσκεται σταθερή. «Τα παιδιά μου είναι όλη μου ζωή, και αυτά μου δίνουν δύναμη για να συνεχίσω» είπε με πίκρα η Αλάινα Τζιορντάνο μετά την πρωτοφανή αυτή απόφαση του δικαστηρίου που σίγουρα προκάλεσε σοκ στην κοινή γνώμη. 
Παρ’ όλα αυτά όμως, μεγάλη μερίδα ψυχολόγων στις Η.Π.Α, αντέδρασε για την απόφαση του δικαστηρίου και ήταν άκρως αντίθετοι με τον τρόπο τον οποίο απομακρύνθηκαν τα δυο μικρά κοριτσάκια από την μητέρα τους.