Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ;;;

Από την Ιωάννα Λαΐνη

Απίστευτο και όμως αληθινό …...φάρμακα 
υπόσχονται περισσότερα χρόνια ζωής!

Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν σχεδιασμένο φάρμακο που παρατείνει σημαντικά τη ζωή των παχύσαρκων ποντικιών, έως και 44% περίπου, προστατεύοντας τα, από .....
νοσήματα που συνοδεύουν την παχυσαρκία, την ελάττωση του λίπους στο συκώτι, καθώς και την αύξηση ευαισθησίας του οργανισμού τους, στην Ινσουλίνη.  
Βέβαια, αντίστοιχα φάρμακα ήδη δοκιμάζονται και σε ανθρώπους όπως αναφέρουν ο Δρ Ραφαέλ ντε Κάμπο, ο οποίος είναι γεροντολόγος στο εθνικό ίδρυμα Γηράνσεως (ΝΑΙ) των ΗΠΑ και οι συνεργάτες του, εκ των οποίων τα ευρήματα αυτά, υποδηλώνουν για πρώτη φορά την δυνατότητα σχεδιασμού νέων φαρμακευτικών μορίων, τα οποία είναι ασφαλή και αποτελεσματικά για την μακροζωία καθώς και για την πρόληψη πολλών ασθενειών που σχετίζονται με το γήρας.
Ωστόσο, ο Δρ Ραφαέλ ντε Κάμπο τονίζει πώς σύμφωνα με το εύρημά τους, τα οφέλη εγείρονται περισσότερο στην υγεία παρά για την κακή διατροφή. Τα φάρμακα αυτά σύμφωνα με τους ειδικούς ήδη βρίσκονται σε δοκιμαστική περίοδο, τα οποία επρόκειτο να κυκλοφορήσουν στα επόμενα πέντε έτη.