Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ


Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ «ΚΥΖΙΚΕΙΑ 2011»
Στη μαζική συμμετοχή του κόσμου αλλά και στην οργανωτική δυναμική του «Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος» αποδίδεται η πρωτοφανής επιτυχία των ......
γιορτών των εφετινών Κυζίκειων.
Αυτό κατέθεσαν όσοι από τους φορείς και τους συμμετέχοντες χαιρέτησαν δημόσια τις εκδηλώσεις του περασμένου Σαββατοκύριακου στο λιμάνι της Ν. Αρτάκης, που έσφυζε από κόσμο.
Τόσο το 5ο φεστιβάλ χορωδιών του Σαββάτου, όσο και το αντίστοιχο των παραδοσιακών χορών την Κυριακή (20 & 21/8 ) έδωσαν στον παλμό της πολιτιστικής πραγματικότητας της ευρύτερης περιοχής και του νέου Καλλικρατικού Δήμου Χαλκιδέων, μεγαλύτερη ένταση ενώ εμφάνισαν παράλληλα την ανάγκη του κόσμου για παρόμοιας ποιότητας εκδηλώσεις, βασικός συντελεστής των οποίων υπήρξε η πολύπλευρη συνεργασία της προέδρου και αντιπροέδρου ΔΟΑΠΕΧ, Λ. Ζλακώνη και Γ. Γεραντώνη αντίστοιχα με την σύμπραξη του αντιδημάρχου Μ. Φωτάκη.

Α. 5Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΔΙΩΝ
Στο φεστιβάλ χορωδιών του Σαββάτου εμφανίστηκαν κατά σειρά τα σύνολα του Καλλιτεχνικού Ωδείου ΓΥΜΝΟΥ ( κ. Μπασινάς) η Δημοτική χορωδία ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΙΣΑΣ (Αλ. Σανδίκης ) , χορωδίας ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ( Π. Καρμπέτης) και η τετράφωνη χορωδία της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ (Γ. Γερογιάννης).
Β. ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ
Την Κυριακή λίγο μετά τις 9:30 το βράδυ στην κεντρική σκηνή των εκδηλώσεων, όπουν και τα επτά συνολικά συγκροτήματα παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς από την Ηπειρώτικη και την Νησιώτικη Ελλάδα εμφανίστηκαν με την σειρά τα χορευτικά σύνολα: του Δημοτικού Εργαστηρίου Ν. Αρτάκης ( Θ. Γιαννακάρας) του συλλόγου γυναικών Η ΚΥΖΙΚΟΣ ( Β. Τιτακπανίδης ) του Εξωραϊστικού – Μορφωτικού συλλόγου Αυλίδος ( Αν. Παπακυριάκου ) της Πολιτιστικής – Φιλοδασικής Ένωσης Αγίας Άννας (Ζ. Καρατζά), του Εξωραϊστικού Συλλόγου Λουκισίων << Η ΑΝΘΗΔΩΝ>> (ΑΠ. Τάκης), της πολιτιστικής παράδοσης Χαλκίδας << ΤΟ ΑΛΩΝΑΚΙ>> ( Δ. Λιανοστάθης) και του Λαογραφικού Συλλόγου παραλίας Αυλίδος (Στ. Βλάχος).
Την καλλιτεχνική επιμέλεια του όλου προγράμματος είχε ο χοροδιδάσκαλος Θοδωρής Γιαννακάρας.
Η συμμετοχή σας και η αυθόρμητη παρουσία σας στις γιορτές του θεσμού μας γεμίζει δύναμη μα και βάρος ευθύνης, ώστε τις επόμενες χρονιές να ενισχύσουμε και να διευρύνουμε τα <<τα Κυζίκεια >> ώστε να αποκτήσουν την μεγαλύτερη δυνατόν εμβέλεια στο πολιτιστικό και κοινωνικό γίγνεσθαι, τόνισε σε σύντομο χαιρετισμό του ό Δήμαρχος Χαλκιδέων Θανάσης Ζεμπίλης, ενώ ή πρόεδρος του Δ.Ο Α.Π.Ε.Χ Λίλιαν Ζλακώνη κάλεσε τον κόσμο στο επόμενο προσκλητήριο των <<ΚΥΖΙΚΕΙΩΝ>> να βουλιάξει την παραλία της πόλης της Ν. Αρτάκης με την μαζική παρουσία του.
ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΡΠΗΣ