Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΥΑΧ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Χ.
ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ Χαλκιδέων,
που πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011
-ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ την αμέριστη συμπαράστασή του, στους απεργούς εργαζόμενους της δημοτικής επιχείρησης και την.....
απόλυτη στήριξή του, στον αγώνα τους ενάντια στα μέτρα της Κυβέρνησης.
-ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ την Κυβερνητική πολιτική που περικόπτει δραματικά τους μισθούς των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ (με την ένταξή τους στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων και εκ παραλλήλου τη διατήρηση των ασφαλιστικών εισφορών τους στο ΙΚΑ των υψηλότερων κρατήσεων), καταργεί τις ισχύουσες συλλογικές συμβάσεις εργασίας και εισάγει το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ Χαλκιδέων
-ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ότι: Μειώσεις των αποδοχών έως και 50%, εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και καταρρακώνουν το ηθικό τους… Η κατάργηση των υπερωριών, το μηνιαίο πλαφόν των 16 ωρών στα εξαιρέσιμα, η κατάργηση του επιδόματος επιφυλακής και άλλες τέτοιες ρυθμίσεις, απορυθμίζουν μια υπηρεσία όπως η ΔΕΥΑΧ, που από τη φύση της οφείλει να ‘ναι σε 24ωρη ετοιμότητα...

-ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ (σε συνεννόηση με την Ένωση των ΔΕΥΑ της Χώρας) την εξαίρεση των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ από τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου.

-ΚΑΛΕΙ δε την Κυβέρνηση να θέσει οριστικό τέλος στην ισοπεδωτική πολιτική που εξοντώνει τους εργαζόμενους, διαλύει την κοινωνία και βυθίζει τη χώρα.