Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Αντικαθίστανται οι αμιαντοσωλήνες  στο δίκτυο ύδρευσης της Νέας Αρτάκης
Η ΔΕΥΑΧ προχωρά σε αντικατάσταση των σωλήνων αμιάντου του δικτύου ύδρευσης της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αρτάκης, με στόχο να βελτιωθεί άμεσα η ποιότητα του νερού που φθάνει στους οικιακούς και άλλους καταναλωτές.  Η αντικατάσταση των.....
πεπαλαιωμένων σωλήνων αμιάντου, αποτελούσε αίτημα δεκαετιών αφού κρίνεται ως επισφαλής η ποιότητα του νερού που φθάνει στους καταναλωτές μέσα από ένα τέτοιο δίκτυο.
Εκτός όμως από την υγιεινή και την ασφάλεια, εκτιμάται ότι παράλληλα θα μειωθούν σε μεγάλο βαθμό και οι απώλειες που σημειώνονται σήμερα στις ποσότητες που παροχετεύονται στις κατοικίες και σε άλλους χώρους
Το έργο είχε δρομολογηθεί με πρωτοβουλία της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Είχε εκπονηθεί η σχετική μελέτη και είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, με φορέα υλοποίησης (μιας και η τότε ΔΕΥΑΝΑ, δεν διέθετε βεβαίωση διαχειριστικής επάρκειας) τη Δ/νση Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΧ (ως διαδόχου της πρώην ΔΕΥΑΝΑ και) δεδομένης της διαχειριστικής επάρκειάς της ως δικαιούχου επιχειρησιακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, προχώρησε πλέον στη διάλυση της σύμβασης με τη Δ/νση Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και ανέλαβε την υλοποίηση του έργου.
Το έργο, προϋπολογισμού (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) 1,225 εκατ. ευρώ, πρόκειται να δημοπρατηθεί εντός του ερχόμενου διμήνου.
Αφορά δε στην αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αρτάκης, με σωλήνες πολυαιθυλενίου τρίτης γενιάς, συνολικού μήκους 11,5 χιλιομέτρων και την κατασκευή των απαραίτητων συνοδών έργων για τον έλεγχο και τη λειτουργία του.