Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η 2η Αθλητική Ημερίδα «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ» της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Τάσος Καμπούρης» Κανήθου, με τη συνεργασία του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης – Πολιτισμού – Περιβάλλοντος Χαλκίδας, την περασμένη Παρασκευή (21/10/11).
Περί τους 3000 μαθητές δημοτικών και γυμνασίων συμμετείχαν από.....
τα σχολεία του Καλλικρατικού Δήμου Χαλκίδας και γνώρισαν από κοντά Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιους Πρωταθλητές μας, ενώ ήρθαν σε επαφή με Ολυμπιακά Αθλήματα και την Ολυμπιακή Ιδέα του «Ευ Αγωνίζεσθαι».
Οι μαθητές μαζί με τους Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιους και Ευρωπαίους Πρωταθλητές μας, έλαβαν μέρος σε μια σειρά αθλητικών δράσεων, με τα εξής θέματα:
Α) Κυκλική βιωματική προσέγγιση πέντε Ολυμπιακών Αθλημάτων
Β) Παιχνίδια Φυσικής Αγωγής «Citius, Altius, Fortius».
Κατά τη διάρκεια της αθλητικής ημερίδας, ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας καθοδήγησε τα παιδιά στην άρση βαρών με τίτλο «Μάθε τη Δύναμη σου». Στη ρυθμική συμβουλές έδωσε η Ολυμπιονίκης Ειρήνη Αϊνδηλή, στο μπάσκετ ο Νάσος Γαλακτερός, στην πάλη η παγκόσμια πρωταθλήτρια Φανή Ψαθά και ο Βασίλης Κολλάρος, καθώς και στα παιχνίδια φυσικής αγωγής η πρωταθλήτρια του στίβου Ερρικα Πρεζεράκου.
Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν στο σύντομο χαιρετισμό τους, τόσο ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Θανάσης Ζεμπίλης, η Πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ, Λίλιαν Ζλακώνη, όσο και η Διευθύντρια της ΕΘΝΟΑ, Ιλεάνα Κλοκώνη από τη μεγάλη συμμετοχή και την έκβαση της ημερίδας. Επιπλέον η Λ. Ζλακώνη, επισήμανε πως «όταν ένα παιδί μπαίνει στον αθλητικό χώρο, το γλυτώνουμε από πολλά άλλα κακά, όπως το χώρο των ναρκωτικών».
Συγχαρητήρια για τη διοργάνωση έδωσε και ο Πρόεδρος της ΕΘΝ.Ο.Α., κ. Ισίδωρος Κούβελος, που βρέθηκε στη Χαλκίδα και παρέστη στην ημερίδα μέχρι το κλείσιμό της.
Να σημειωθεί ότι όλοι μαθητές με την είσοδό τους στο χώρο έλαβαν αναμνηστικά μπλουζάκια και καπελάκια της ΕΘΝΟΑ, ενώ με το πέρας της ημερίδας έγιναν συμβολικές απονομές κυπέλλων στα ομαδικά αθλήματα που έλαβαν μέρος, ενώ τέλος με την αποχώρησή τους, δόθηκε σε όλους δίπλωμα συμμετοχής, από την ΕΘΝΟΑ.

Αξίζει ακόμα να αναφέρουμε την άριστη συνεργασία που είχαμε από τις Διευθύνσεις Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, καθώς και τους Αθλητικούς Συλλόγους, για τη συμβολή τους στη διοργάνωση, όπως επίσης και όλα τα σχολεία, μαθητές και εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν.
Ευχαριστούμε θερμά για την αμέριστη συμπαράστασή τους, σ’ ότι αφορά τη μεταφορά των μαθητών, τον Π/δρο του ΚΤΕΑΛ, κ. Τζάρα Απόστολο και το Δκτη της Σχολής Πεζικού Χαλκίδας, Υπ/γο Γκορίτσα Ελευθέριο.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε για την αρωγή τους, στο Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Χαλκιδέων, που παρά τις απεργιακές κινητοποιήσεις, συνέβαλε τα μέγιστα, όπως και τους εργαζομένους στο εργοτάξιο και την καθαριότητα.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΡΠHΣ