Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Το προφίλ της Ουντινέζε, αντιπάλου του ΠΑΟΚ

Η κληρωτίδα δεν χαμογέλασε στον ΠΑΟΚ ο οποίος καλείται να αντιμετωπίσει στη φάση των «32» του Europa League την Ουντινέζε. Οι Ιταλοί ξεκίνησαν για το... Champions League αλλά έμειναν εκτός ομίλων στα προκριματικά από την Άρσεναλ, ενώ αυτή την.... ώρα φιγουράρουν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του Campionato με 30 βαθμούς, όσους και η Γιουβέντους.

Ο ΠΑΟΚ είχε αποκλείσει την Ουντινέζε το 2000 για τον δεύτερο γύρο του (τότε) Κυπέλλου UEFA με ήττα (1-0) στην Ιταλία και νίκη (3-0) στην παράταση στη ρεβάνς της Τούμπας.

Πέρσι, η Ουντινέζε τερμάτισε 4η στο ιταλικό πρωτάθλημα, αλλά δεν κατάφερε να προκριθεί στους ομίλους του Champions League γνωρίζοντας δύο ήττες από την Άρσεναλ, 2-1 στο Λονδίνο και 1-0 στο «Φρίουλι».

Έτσι συνέχισε στους ομίλους του Europa League και στο 9ο γκρουπ τερμάτισε δεύτερη με δύο νίκες (2-0 την Ατλέτικο και 2-1 τη Ρεν), τρεις ισοπαλίες (1-1 με Σέλτικ εντός κι εκτός και 0-0 με τη Ρεν στη Γαλλία) και μία ήττα (4-0 από την Ατλέτικο στο «Βιθέντε Καλντερόν»).

Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1986, έδρα του έχει το «Φρίουλι» (χωρητικότητας 41.000 θεατών) και δεν έχει κατακτήσει κάποιον σημαντικό τίτλο στην ιστορία της. Αρχηγός και μεγάλο αστέρι της ομάδας είναι ο επιθετικός Αντόνιο Ντι Νατάλε.

Το ρόστερ της Ουντινέζε:


Τερματοφύλακες: Χαντάνοβιτς (Σερβία), Παντέλι, Ρόμο.

Αμυντικοί: Ντανίλο (Βραζιλία), Μπάστα (Σερβία), Ντομίτσι, Νέουτον
(Βραζιλία), Μπέλο, Μπενάτια (Μαρόκο), Έκστραντ (Σουηδία), Αρμέρο (Κολομβία), Σμπαρντέλα, Ντεάνα, Κοράντο.

Μέσοι: Ίσλα (Χιλή), Μπαντού (Γκάνα), Ασαμόα (Γκάνα), Αμπντί, Ντουμπαΐ (Ακτή Ελεφαντοστού), Περέιρα (Αργεντινή), Μπέντιν, Πίντσι, Μπατόκιο, Μιλιορίνι, Μπαλντάσιν, Πίσκοπο.

Επιθετικοί: Μπαρέτο (Βραζιλία), Ντι Νατάλε, Φαμπρίνι, Μαρσούρα, Φλόρο Φλόρες, Ντιμίτριο.