Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Το... φτωχό ελληνικό ποδόσφαιρο ζητά και ενίσχυση από τον ΟΠΑΠ


Κραυγή αγωνίας εξέφρασαν οι πρόεδροι των ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ και της Football League για το οικονομικό μέλλον τους, έπειτα από την καθυστέρηση σύναψης χορηγικής συμφωνίας με τον ΟΠΑΠ, ο οποίος εδώ και μήνες έχει κλείσει την κάνουλα, λόγω των.... συνεχιζόμενων σκανδάλων, αλλά και τις εκδηλώσεις βίας στον χώρο του ποδοσφαίρου. 
Οι δύο διοργανώτριες αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να... συγκινήσουν τον Οργανισμό και να λάβουν μία τονωτική οικονομική «ένεση».

Έτσι, στο πλαίσιο αυτό, οι Λίγκες κάλεσαν και τους εκπροσώπους των ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) για να τους πουν πως αν δεν ανοίξει την «κάνουλα» ο ΟΠΑΠ, η παύση πληρωμών δεν θα είναι μακριά. Τα οικονομικά προβλήματα όσο πάει και μεγαλώνουν φέρνουν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στα πρόθυρα της διάλυσης μέσα στην κρίση που μαστίζει τη χώρα.


Έτσι, την Πέμπτη υπήρξε η συνάντηση των τριών φορέων, Σούπερ Λιγκ, Football League και ΠΣΑΠ, με την πρώτη να εκδίδει την παρακάτω ανακοίνωση:


«Πραγματοποιήθηκε σήμερα θεσμική συνάντηση μεταξύ της Super League, της Football League και του ΠΣΑΠ, η οποία ανέδειξε το μέγεθος και τη σοβαρότητα των προβλημάτων οικονομικής φύσης που αντιμετωπίζει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.


Κοινή άποψη των τριών φορέων είναι ότι αν δεν τεθούν άμεσα σε εφαρμογή οι ανταποδοτικές χορηγικές συνεργασίες από όλες και προς όλες τις πλευρές, είναι πλέον σαφές πως το επαγγελματικό ποδόσφαιρο θα βρεθεί σύντομα σε δυσχερέστατη θέση.


*Από πλευράς Super League συμμετείχαν στη συνάντηση ο αναπληρωτής πρόεδρος κ. Γ. Μποροβήλος, ο γενικός διευθυντής κ. Μ. Αναγνώστου, ο νομικός σύμβουλος κ. Γ. Οικονομάκης και οι εκπρόσωποι ΠΑΕ-Μελών κ.κ. Θ. Γιαννίκος και Γ. Κόντης. Τη Football League εκπροσώπησε ο πρόεδρος κ. Σ. Καλογιάννης και τον ΠΣΑΠ ο γενικός γραμματέας κ. Κώστας Πούλιος, ο νομικός σύμβουλος κ. Θ. Μακρυνιώτης και η υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων και μέλος του Δ.Σ. της FIFPro κα. Μαρία Τσιγώνη».