Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Η Βέροια «απέδρασε» από τα Ψαχνά και... βρήκε κορυφή

Το «χρυσό» γκολ του Καλί στο 85' βοήθησε τη Βέροια να «αποδράσει» με τους τρεις βαθμούς από τα Ψαχνά κερδίζοντας 1-0 τον τοπικό Ηρακλή και με το αποτέλεσμα αυτό, η «Βασίλισσα του Βορρά» ανέβηκε στη.... πρώτη θέση της βαθμολογίας της Football League (με ένα ματς περισσότερα από τον Πλατανιά), έπειτα από 16 αγωνιστικές. Η Βέροια κάνει τη δική της αντεπίθεση για την απ’ ευθείας άνοδο στα «σαλόνια» της Σούπερ Λιγκ, έπειτα από τέσσερα χρόνια απουσίας.

Αντίθετα, η Λάρισα απογοήτευσε για ακόμη μία αγωνιστική αφού ηττήθηκε 1-0 από τον Αγροτικό Αστέρα στον Εύοσμο, έστω και αν έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση με το δοκάρι του Κολοβέτσιου στο 85’. Οι «βυσσινί» ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του αγώνα, αλλά αρκούσε ένα λάθος του τερματοφύλακα Σωτηρίου στην εκτέλεση φάουλ του Καρακατσάνη για να δώσει τους τρεις βαθμούς της νίκης στον αντίπαλο. Έτσι, η «Βασίλισσα» του Κάμπου όλο και απομακρύνεται από την κορυφή.


Έδαφος για την είσοδο στα πλέι οφ έχασε και ο Πανσερραϊκός, καθώς παραχώρησε ισοπαλία με 1-1 στον Βύζαντα Μεγάρων. Η ομάδα των Σερρών άνοιξε το σκορ στο 50’ με τον Γκούρτσα έπειτα από λάθος του Κοτταρά, ωστόσο, στο 84’ ο Φαρούκ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του πορτιέρο των «Λιονταριών» και διαμόρφωσε το τελικό 1-1, που αποτελεί την τρίτη σερί ισοπαλία για τους γηπεδούχους, οι οποίοι έφτασαν στους 22 πόντους, τρεις πίσω από τις θέσεις των πλέι οφ. Από την άλλη, οι Μεγαρείς πήραν τον πολύτιμο βαθμό στην προσπάθεια για την αποφυγή του υποβιβασμού.


Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα:


Παρασκευή (24/2)

Αναγέννηση Γιαννιτσών - Πανθρακικός 2-2
(55' Κυζιρίδης, 82' Τζεβελέκης-22' Βαγγελόπουλος, 29' Mίνγκας)

Κυριακή (26/2)
ΑΕΛ Καλλονής - Παναχαϊκή 0-1

(11' Ατματζίδης)

Πανσερραϊκός - Βύζας Μεγάρων 1-1

(50' Γκούρτσας-84' Φαρούκ)

Ηρακλής Ψαχνών - Βέροια 0-1

(85' Καλί)

Φωκικός - Πιερικός 0-2

(15' Ρούσεφ, 20' Κουτσοσπύρος)

Αγροτικός Αστέρας - ΑΕΛ 1-0

(78' Καρακατσάνης)

Θρασύβουλος - Εθνικός Αστέρας 5-0

(39', 90' Βλάχος, 53', 92' Ντακόλ, 55' Καρράς)

Διαγόρας - Πλατανιάς

Ο αγώνας δεν διεξήχθη, σύμφωνα με απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία ανακαλεί το πιστοποιητικό συμμετοχής της ΠΑΕ Διαγόρας.

Δευτέρα (27/2)
Αναγέννηση Επανομής - Καλλιθέα (15:00, ΟΤΕ TV)