Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Κάθοδο στις εκλογές ανακοίνωσε η «Δράση» σε συνεργασία με την «Φιλελεύθερη Συμμαχία»

Η «Δράση» ανακοίνωσε επίσημα την κάθοδο της στις επερχόμενες  εκλογές σε συνεργασία με την Φιλελεύθερη Συμμαχία. Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε, παρουσιάστηκαν οι βασικές της δεσμεύσεις και τις βασικές θέσεις για την οικονομία, την ανάπτυξη και την απασχόληση.

Δεσμεύεται ότι οι βουλευτές της αν κληθούν να συμμετάσχουν σε κυβερνητικές θέσεις θα παραιτηθούν της βουλευτικής τους έδρας, ενώ αν μετεκλογικώς δικαιούται κρατικής...

επιχορήγησης θα παραιτηθεί για το μέρος της επιχορήγησης που υπερβαίνει τα 0,70 ευρώ ανά ψήφο. Σήμερα, κάθε ψήφος αντιστοιχεί σε επιχορήγηση 10 ευρώ.Η «Δράση» ανακοίνωσε επίσημα την κάθοδο της στις επερχόμενες εκλογές σε συνεργασία με την Φιλελεύθερη Συμμαχία. Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε, παρουσιάστηκαν οι βασικές της δεσμεύσεις και τις βασικές θέσεις για την οικονομία, την ανάπτυξη και την απασχόληση.

Δεσμεύεται ότι οι βουλευτές της αν κληθούν να συμμετάσχουν σε κυβερνητικές θέσεις θα παραιτηθούν της βουλευτικής τους έδρας, ενώ αν μετεκλογικώς δικαιούται κρατικής... επιχορήγησης θα παραιτηθεί για το μέρος της επιχορήγησης που υπερβαίνει τα 0,70 ευρώ ανά ψήφο. Σήμερα, κάθε ψήφος αντιστοιχεί σε επιχορήγηση 10 ευρώ.


Οι θέσεις της ΔΡΑΣΗΣ για την οικονομία, την ανάπτυξη και την απασχόληση περιλαμβάνουν:


  • Επιβολή ενιαίας επίπεδης (flat) φορολογίας, με αφορολόγητο όριο 5.000 ευρώ, για όλα τα εισοδήματα, ανεξαρτήτως πηγής, ίσης προς το 20% του εισοδήματος (25% για πέρα από 100.000 ευρώ και 30% για πέρα από 300.000 ευρώ).
  • Καθιέρωση Βασικής Εθνικής Σύνταξης 700 ευρώ μηνιαίως για κάθε πολίτη -άνδρα ή γυναίκα που συμπληρώνει τα 67 χωρίς οποιεσδήποτε προϋποθέσεις (χωρίς κρατήσεις δηλαδή).
  • Παράλληλα με τη μείωση της κρατικής δαπάνης, κατάργηση κάθε φόρου στην κατοχή ακίνητης περιουσίας. Φορολόγηση της υπεραξίας κατά την μεταβίβαση ως εισόδημα και ενιαίο τέλος αποκλειστικώς για την χρηματοδότηση των ΟΤΑ.
  • Μείωση στα εμπόδια απασχόλησης με πλήρη απελευθέρωση των επαγγελμάτων, κατάργηση νομικών περιορισμών στις εργασιακές σχέσεις, πραγματικά ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, περιορισμός των αδικαιολόγητων προνομίων των συνδικαλιστών, και απελευθέρωση αγορών και προϊόντων (ωράρια, διατάξεις και άλλα προσκόμματα).
Τέλος, η πρόταση της Δράσης για την υγεία είναι η χρηματοδότηση της από τη φορολογία. Ο πληθυσμός θεωρείται καθολικά ασφαλισμένος. Τις υπηρεσίες υγείας παρέχουν ιατροί και νοσοκομεία που συμβάλλονται με το σύστημα υγείας όπως ακριβώς γίνεται με τα προγράμματα υγείας των ασφαλιστικών επιχειρήσεων.

Οι ευπορότεροι πολίτες συμμετέχουν στη δαπάνη και εφ' όσον επιθυμούν πολυτελέστερες υπηρεσίες (μονόκλινα δωμάτια π.χ.) συνάπτουν πρόσθετη ασφάλιση με ελληνικές ή ξένες ασφαλιστικές εταιρείες. Εργαζόμενοι και εργοδότες απαλλάσσονται από τις κρατήσεις.