Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Να ξαναχαλάσουμε τη γιορτή!

Το πολύ καλό κλίμα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου φάνηκε για μία ακόμα φορά. Στην πρώτη συνέντευξη Τύπου των διεθνών μας επί πολωνικού εδάφους λίγες ημέρες πριν τη συμμετοχή της ομάδας στο Euro 2012 ο Τζαβέλλας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι στόχος είναι την Παρασκευή στην πρεμιέρα κόντρα στη διοργανώτρια Πολωνία «να ξαναχαλάσουμε τη γιορτή».

Όπως δηλαδή έγινε το 2004 στην Πορτογαλία. Απάντησε σε...
ερώτηση του Κώστα Χαλκιά τονίζοντας ότι το μυστικό είναι ακριβώς η χημεία που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των παικτών, ενώ αισιόδοξος δήλωσε και ο Μανιάτης.

«Θα δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας να δώσουμε χαρά στους Έλληνες που θα είναι εδώ αλλά και θα μας θα μας βλέπουν από την πατρίδα. Εύχομαι να μην έχουμε τραυματισμούς. Έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στον προπονητή μας και στις δυνάμεις μας. Θέλουμε όλοι να είναι δίπλα μας. Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε όλοι υγιείς. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε όλα τα παιδί», τόνισε –αρχικά- ο Κώστας Χαλκιάς ο οποίος σχολίασε για το «ποιος» από όλους τους τερματοφύλακες θα είναι βασικός. «Το σημαντικό είναι η επιτυχία της ομάδας και όχι το ποιος θα αγωνιστεί».


Και κατέληξε: «Αυτή η εθνική έχει καλό υλικό και για το μέλλον. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η πρεμιέρα και όχι τι θα κάνουν οι άλλοι. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες για τον αντίπαλο. Υπάρχει άγχος. Εάν είμαστε εμείς καλά δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».


Ο
Γιάννης Μανιάτης στάθηκε στην προετοιμασία: «Δουλέψαμε πολύ σκληρά στην Αυστρία. Βελτιωθήκαμε σε κάποιους τομείς, που ήθελε ο κ. Σάντος. Αν βρεθούμε σε καλή ημέρα την Παρασκευή θα πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα που θέλουμε».

Αφερόμενος στο ματς στην Μασσαλία είπε: «Σίγουρα, βέβαια αν δεν συνέχιζα με το ίδιο πάθος και με τη βοήθεια του προπονητή μου που με έβαλε στη θέση που παίζω ως σήμερα δεν θα βρισκόμουν εδώ. Προσπάθησα να δείξω τον καλύτερο μου εαυτό».


Όσο για το κλειδί της πρόκρισης: «Η συνολική δουλειά που κάναμε στα παιχνίδια έφτασε για να βγούμε πρώτοι. Όλα τα παιδιά βοήθησαν και όχι μόνο η άμυνα. Για εμένα μετράει η νίκη και όχι το καλό ποδόσφαιρο».


Τρίτος μίλησε ο
Γιώργος Τζαβέλλας τονίζοντας: «Εκείνοι θα έχουν το άγχος και ελπίζω να είμαστε εκείνοι που θα ξανά χαλάσουμε τη γιορτή. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ. Σε μία μεγάλη διοργάνωση, όπου ήρθαμε για να χαρούμε και να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Πρώτα από όλα, η Εθνική ομάδα έχει ένα καλό κλίμα. Περνάμε καλά. Αυτή τη στιγμή το μόνο που μας ενδιαφέρει και ετοιμαζόμαστε είναι για το πρώτο παιχνίδι με την Πολωνία. Το σημαντικό είναι η στήριξη των έμπειρων παικτών. Πιστεύω πως με το τόσο καλό κλίμα που έχουμε, θα καταφέρουμε πάρα πολλά».

Αμέσως μετά ακολούθησε η προπόνηση της ομάδας του Φερνάντο Σάντος στο Λεγκιόνοβο.