Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

ΣΑΡΡΗΣ "ΔΕΝ ΘΕΛΑΜΕ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ"

ΑΠΟ http://www.diaititis.gr

b_250_130_16777215_00_images_335e70c3-d02a-48f5-91fe-9442a60398ad_slide.jpgΑν και η απόφαση της ΕΠΟ για την τιμωρία των ΕΠΣ Ηρακλείου και Κιλκίς με 4 και 2 μήνες, αντίστοιχα μπορεί να χαρακτηριστεί ως ποινή για το θεαθήναι, ο Γιώργος Σαρρής επεσήμανε ότι η Ομοσπονδία δεν ήθελε ούτε εκδίκηση αλλά ούτε και ατιμωρησία.
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ υπογράμμισε ότι δεν υπήρχε πρόθεση να θιγεί το ποδόσφαιρο στις εν λόγω περιοχές, ενώ μετά από αυτή την απόφαση κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το αυτοδιοίκητο. Επίσης, αποκάλυψε πως η διοίκηση της Ομοσπονδίας έχει έρθει σε επαφή με την πλευρά Βαρδινογιάννη για τις εγκαταστάσεις της Παιανίας, ενώ τόνισε για το θέμα των αδειδοτήσεων πως βάση της απόφασης της ΟΥΕΦΑ η αρμόδια Επιτροπή δεν....
έκανε καλά τη δουλειά της.
«Η εξεύρεση ενός προπονητικού κέντρου για τις Εθνικές δεν είναι ένα θέμα καινούργιο. Μας έχουν πει ότι θα φύγουμε από τον Άγιο Κοσμά και εμείς αναζητούμε λύση. Στο πλαίσιο αυτό κάναμε μια επαφή για το κατά πόσο να μπορούσαμε να χρησιμοποιούμε την Παιανία. Είναι πολύ καλό κέντρο και θα είναι ευχής έργον να μπορέσουμε να το χρησιμοποιήσουμε. Είναι ένα από τα πιο σύγχρονα αθλητικά κέντρα. Θα ήταν ευχής έργον να μπορούσαμε να ανταποκριθούμε γιατί ξέρετε πως και τα οικονομικά της ομοσπονδίας δεν είναι τόσο καλά. Μπορούμε να μιλάμε για μια ενοικίαση που θα αποβλέπει σε αγορά από την Ομοσπονδία. Μέσα στο καλοκαίρι θα μιλήσουμε για να δούμε ποιο είναι το τίμημα. Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις σαν Ομοσπονδία. Θα το δούμε όμως, γιατί είναι για το καλό όλων των Εθνικών ομάδων» επεσήμανε αρχικά για το θέμα της Παιανίας, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.
Ερωτηθείς για το θέμα των αδειοδοτήσεων, απάντησε: «Το είπα και χθες στη ΓΣ. Η ΕΠΟ δεν είναι αυτή που δίνει τις άδειες. Είναι υπεύθυνη μέχρι το τμήμα που κάνει εισηγήσεις σε μια ανεξάρτητη επιτροπή. Το τμήμα είχε κάνει την αρνητική της εισήγηση. Κόπηκαν, οι ομάδες έκαναν έφεση και πήραν τις άδειες… Εμείς τα μέλη της Επιτροπής αδειοδότησης ορίζουμε αλλά δεν είναι υπάλληλοι της ΕΠΟ. Δεν προβλέπεται κάποια διαδικασία ανάκλησης αδειών… Αν μια επιτροπή κάνει σωστά τη δουλειά της όχι, εμείς σαν ομοσπονδία δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Δεν μπορούμε να παρέμβουμε εκτός από το να μην ορίσουμε και πάλι τα μέλη αυτά. Με βάση την απόφαση που πήρε η UEFA, δεν πήραν σωστή απόφαση… Το πώς όμως δεν είμαι εγώ αρμόδιος να το κρίνω…».
Όσο για τις ποινές στις ΕΠΣ Ηρακλείου και Κιλκίς, ανέφερε: «Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη για την απόφαση να μην υπάρχουν δημοσιογράφοι αλλά ήταν μια παράληψη της ομοσπονδίας η οποία έπρεπε να έχει εξηγήσει τη διαδικασία σε αυτές τις Έκτακτες Συνελεύσεις. Η παράληψη της ομοσπονδίας είναι ότι έπρεπε να ενημερώσουμε την προηγούμενη ημέρα. Δεν θα ξανασυμβεί. Χθες ήταν μια διαδικασία πολύ καθοριστική για το μέλλον και τη λειτουργία της ΕΠΟ από το 2006 και μετά, από τότε που ορίστηκε το αυτοδιοίκητο. Με αυτά που ειπώθηκαν χθες, δεν υπάρχει κανείς από τα μέλη της ΕΠΟ που να μπορεί να αμφισβητήσει το αυτοδιοίκητο. Η απόφαση κατά πολλούς ήταν μεσοβέζικη. Αλλά έπρεπε να κοιτάξουμε όλες τις παραμέτρους. Εμείς δεν θέλαμε να υπάρχει υπόνοια εκδικητικής δράσης. Δεν θέλαμε και από την άλλη να υπάρχει και ατιμωρησία. Και –τέλος- θέλαμε να δείξουμε ότι η αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών στο μέλλον θα είναι ακόμη πιο σκληρή. Η ποινή τους είναι 2 στον ένα και 4 στον άλλο παύση λειτουργίας. Εμείς θέλαμε να μην θιγεί το ποδόσφαιρο στην περιοχή».
Σχετικά με τις συζητήσεις με τον Φερνάντο Σάντος για την επέκταση της συνεργασίας τους, σημείωσε: «Τον Αύγουστο θα μας απαντήσει. Για το θέμα δεν έχουμε καμία εξέλιξη. Δεν θα πιέσουμε τον κ. Σάντος. Του καταθέσαμε την πρόταση μας και ελπίζουμε... Είμαστε αισιόδοξοι αλλά εκείνος θα απαντήσει».