Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Σαμαράς προς βουλευτές: «Δεν πάμε σε εκλογές»

Σαμαράς προς βουλευτές: «Δεν πάμε σε εκλογές»Τι είπε σε «πηγαδάκι»



Διαψεύδει τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών ο πρωθυπουργός Αντ.Σαμαράς, λίγη ώρα μετά τη συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ.Βενιζέλο στο Mέγαρο Μαξίμου.
Στο περιθώριο της εκδήλωσης για τα 40 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός φέρεται να δήλωσε σε σύντομη συνάντηση και συζήτηση του με βουλευτές της ΝΔ στο.....
εντευκτήριο της Βουλής, ότι «δεν πάμε σε εκλογές», συμπληρώνοντας ότι «φαίνεται πως πιάνουμε το όριο των 180 βουλευτών» για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.
Την ίδια ώρα, τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου της ΝΔ, προτείνει ο πρόεδρος της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκης, εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση έχει την  δυνατότητα να ξεπεράσει τον «σκόπελο» της προεδρικής εκλογής και να εξαντλήσει την θητεία της.  
Μιλώντας με δημοσιογράφους στο περιθώριο της επετειακής εκδήλωσης και έκθεσης για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Βουλής πρότεινε την διεξαγωγή συνεδρίου «παντρατιάς της Κεντροδεξιάς» το φθινόπωρο, λέγοντας ότι η ΝΔ είναι ένα μεγάλο κόμμα και συμπληρώνοντας ότι σο παρελθόν συγκέντρρωνε ποσοστά της τάξεως του 40% - υπονοώντας έτσι ότι αυτή θα πρέπει να είναι και πάλι η επιδίωξή της. 

Πέραν αυτών, ο κ. Μεϊμαράκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις από το φθινόπωρο, όταν θα έχει λήξει το δίλημμα «μνημόνιο-αντιμνημόνιο» και η κυβέρνηση θα έχει εξασφαλίσει την δυνατότητα κάποιων φοροελαφρύνσεων. 

Ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την εκτίμηση ότι η σημερινή Βουλή και κυβέρνηση έχουν την δυνατότητα να εξαντλήσουν την τετραετία, υπονοώντας σαφώς ότι η επίτευξη της αναγκαίας πλειοψηφίας των 180 βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είναι ένας εφικτός στόχος. 

Εν όψει της συζήτησης για την συνταγματική αναθεώρηση, ο κ. Μεϊμαράκης επανέφερε παλαιότερη πρότασή του και τόνισε ότι θα πρέπει να απεμπλακεί η εκλογή προέδρου από την διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών. Στο πλαίσιο αυτό είπε ότι σύμφωνα με την δική του πρόταση, στην περίπτωση που αποβούν άκαρπες οι τρεις ψηφοφορίες για την εκλογή προέδρου από την Βουλή, τότε να γίνεται άμεση εκλογή από τον λαό, με τους ίδιους υποψηφίους προέδρους.