Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

110 χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Σκαλκώτα 1904- 2014

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
kallitexnikipaideia.blogspot.gr


Η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας σε συνεργασία με το Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Παιδείας, το Δήμο Χαλκιδέων και τον Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ. συνδιοργανώνουν εκδηλώσεις για το επετειακό γεγονός των 110 χρόνων από τη γέννηση του Ν. Σκαλκώτα με μια μεγάλη συναυλία με έργα Σκαλκώτα και εκπαιδευτικές μουσικοθεατρικές παραστάσεις για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, με θέμα τη ζωή και το έργο του σπουδαίου Χαλκιδέου συνθέτη.
Θα δοθούν εννέα συνολικά παραστάσεις για ένα πλήθος περίπου 2.500 μαθητών δημοτικών σχολείων του Ν. Ευβοίας, στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας. Σκοπός είναι τα ....

παιδιά να ταξιδέψουν στους χώρους και τους χρόνους της μουσικής και να εξοικειωθούν με τα μουσικά ρεύματα και τις συνθέσεις του Νίκου Σκαλκώτα, μέσα από το μουσικό παραμύθι « Μια Γέφυρα αλλιώτικη από τις … άλλες και ο δράκος του νερού» της μουσικού Βάνας Παπαϊωάννου, το οποίο παρουσιάστηκε και στην Κοζάνη, στο 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο Μουσικής, τον Αύγουστο του 2014. Για τις ανάγκες των εκδηλώσεων το παραμύθι θα παρουσιαστεί δραματοποιημένο, με την παρουσία ορχήστρας επί σκηνής και εμπλουτισμένο με ειδική βιντεοπροβολή.
Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με μια σπάνια συναυλία με έργα Σκαλκώτα αλλά και παραδοσιακά και ρεμπέτικα τραγούδια έτσι ώστε να διαφανεί η απόλυτη σχέση και η μέθεξη των δύο κόσμων, της Ανατολής και της Δύσης. Συμμετέχει η ορχήστρα Hellenic Musica Viva, η οποία αποτελείται από μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών (με την οποία έπαιζε ως μουσικός ο Ν. Σκαλκώτας) με μαέστρο την διακεκριμένη βιολονίστα και διευθύντρια ορχήστρας Loudmila Limorova και η λαϊκή και παραδοσιακή ορχήστρα του Εργαστηρίου Καλλιτεχνικής Παιδείας.
Για περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες σας περιμένουμε την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, στη 1.00 μ.μ.
Στην συνέντευξη θα παραστούν οι συμμετέχοντες στο μεγάλο αυτό πρόγραμμα, ενώ θα προβληθούν ψηφιακά τα εκπαιδευτικά στιγμιότυπα που θα λάβουν χώρα κατά την  διάρκεια των παραστάσεων.
Σας παρακαλούμε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια με την παρουσία σας και το δημοσιογραφικό σας λόγο.