Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

ΚΚΕ-Για την «ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ» Κύμης

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Θέμα: Για την «ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ» Κύμης.

Το εργοστάσιο «ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ» Κύμης, ιδρύθηκε το 1985 σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 43/1975 περί ιδρύσεως Εθνικής Βιομηχανίας Αεροπορικού Υλικού σε συνδυασμό με το Π.Δ 514/1977 από την εταιρεία Ελληνική Βιομηχανία Όπλων και με την επωνυμία ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΥΜΗΣ καταχωρήθηκε στο ΦΕΚ την 12 /10/1988.
Η εταιρεία είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9000 και είναι εγγεγραμμένη με Αριθμό 0071 στο μητρώο κατασκευαστών ΑΜΥΝΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ με τομείς δραστηριότητας στην κατασκευή στρατιωτικών κρανών, αλεξίσφαιρων γιλέκων, στολών Χημικού, Βιολογικού....
πολέμου και στρατιωτικού ιματισμού /εξαρτήσεων.

Η ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ είναι ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ διαθέτει καλό τεχνολογι­κό εξοπλισμό, και σημαντικές παραγωγικές δυνατότητες, έχει έμπειρο, εκπαιδευμένο εργατικό δυναμικό.
Στην πράξη αποδεικνύεται ότι δεν ευσταθούν θέσεις που ερμηνεύουν αβάσιμα το χαρακτήρα του εργοστασίου και το κατατάσσουν σε εργοστάσιο παραγωγής «πολιτικών προϊόντων», με στόχο την απαξίωση και το κλείσιμο του.
Τα τελευταία χρόνια με ευθύνη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ, η «ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ» δεν λειτουργεί, χρησιμοποιείται τακτική κωλυσιεργίας, δίνονται υποσχέσεις αλλά δεν δίνονται παραγγελίες για υλικά που είναι απαραίτητα στις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας.
Οι εργαζόμενοι είναι ανασφάλιστοι από τον Οκτώβρη του 2103.
Τους τελευταίους μήνες καταβλήθηκαν στους εργαζόμενους καθυστερημένες αμοιβές μεγάλης περιόδου (μέχρι 31/12/2014) αλλά είναι επικίνδυνη η σύνδεση αυτής της αυτονόητης διαδικασίας με «διαδώσεις» ή και «στοχεύσεις» περί εκκαθάρισης του εργοστασίου.
Ο λαός της περιοχής είναι ανάστατος και διαμαρτύρεται για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση που οξύνει πάρα πέρα το πρόβλημα της ανεργίας που στην περιοχή ξεπερνά το 50%.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός , τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για :
  1. Την συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου με ευθύνη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με παραγγελίες για αλεξίσφαιρα γιλέκα, κράνη, στολές Χημικού –Βιολογικού πολέμου, στρατιωτικού ιματισμού/εξαρτήσεων και άλλα σχετικά υλικά ;
  2. Την άμεση ασφάλιση των εργαζομένων ;
Οι βουλευτές
Γιώργος Μαρίνος
Χρήστος Κατσώτης