Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Δημος Χαλκιδέων



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



        Με απόφασή της η Επιτροπή του άρθρου 152 του Ν.3463/2006, απέρριψε την προσφυγή της ΟΠΠΟΔΕΔΑΧ (“Ομάδας Πρωτοβουλίας Πολιτών για τη Διάσωση και Επαναλειτουργία της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας”) , κατά της υπ' αριθμ. 971/2015 απόφασης του Δημάρχου Χαλκιδέων, για ανάθεση εκπόνησης μελέτης....
για την προετοιμασία προκήρυξης αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για τη Δημοτική Αγορά .
        Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίηση του, επισημαίνοντας ότι η Επιτροπή του άρθρου 152 επιβεβαίωσε ουσιαστικά τη νομιμότητα μιας απόφασης , που κάποιοι αμφισβήτησαν, μη διστάζοντας μάλιστα να κάνουν λόγο για ... κίνδυνο ποινικής διώξεώς του Δημάρχου για α π ι σ τ ί α ! (sic)

(https://el-gr.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1593600397574386&id=1399305920337169&substory_index=0)

     Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, η παρούσα Δημοτική Αρχή καταβάλλει συστηματική προσπάθεια οριστικής επίλυσης ενός προβλήματος που ταλανίζει πολλά χρόνια τη Χαλκίδα και τους πολίτες της. Μια προσπάθεια με στόχο την ανάπλαση της Δημοτικής Αγοράς, με τρόπο που θα διασφαλίζει την ασφάλεια και λειτουργικότητά της και ταυτόχρονα θα βελτιώσει την εικόνα ενός από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης της Χαλκίδας.

      Οποιαδήποτε παρέμβαση, από πλευράς Δήμου, γίνεται στο πλαίσιο της απόφασης του Υπουργείου Πολιτισμού, σε άμεση και συνεχή συνεργασία με την καθ' ύλην αρμόδια υπηρεσία, δηλαδή τη Δ/νση Αναστήλωσης Νεωτέρων Μνημείων. Επιπλέον, όπως κατ' επανάληψη έχει τονισθεί από τον κ. Παγώνη, η Δημοτική Αρχή διέπεται από απόλυτο σεβασμό, ως προς τη διατήρηση εκείνων των στοιχείων, τα οποία προσδίδουν στον χώρο τον μνημειακό του χαρακτήρα και την ιστορική του αξία. Σ' αυτήν την προσπάθεια ο Δήμος Χαλκιδέων έχει τη στήριξη της ευρείας πλειοψηφίας των δημοτών, αλλά και τη στείρα εναντίωση μιας, μικρής ευτυχώς ομάδας ανθρώπων , οι οποίοι λειτουργούν ως τροχοπέδη, θέλοντας να αντικαταστήσουν τα αρμόδια ’Όργανα λήψης αποφάσεων του Δήμου. Πάντα θα υπάρχουν οι μειοψηφίες που εχθρεύονται την εξέλιξη και τη δημιουργία. Τους προσπερνούμε.

            Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν πως η σημερινή Δημοτική Αρχή μέσα σε μόλις έξι (6) μήνες κατάφερε:

1.      Να την καθαρίσει και να απομακρύνει όλες τις πρόσθετες κατασκευές, προστατεύοντας την Δημόσια Υγεία και

2.      Να έχει μια οριστική απόφαση του ΥΠΠΟ, κάτι που δεν είχε γίνει τα προηγούμενα  χρόνια.



            Το ζήτημα της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας έχει ήδη πάρει τον δρόμο της επίλυσής του, με συντονισμένες ενέργειες , με προγραμματισμό και αποφάσεις, μακριά από αγκυλώσεις του παρελθόντος και ανούσιες ιδεοληψίες. Σαν Δημοτική Ομάδα είμαστε περήφανοι και για την συγκεκριμένη εξέλιξη.