Σάββατο 2 Απριλίου 2016

ΕΠΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Α.Ο. Ν.ΑΡΤΑΚΗΣ κ. ΒΟΥΛΕΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ.

Η Πειθαρχική Επιτροπή επιλαμβάνεται του θέματος των προσβλητικών και  δυσφημιστικών δηλώσεων του κ. ΒΟΥΛΕΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (Προέδρου του σωματείου Α.Ο. Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ) σε αθλητική εκπομπή του Ραδιοφωνικού Σταθμού 9.65, οι οποίες θίγουν  την  Ε.Π.Σ.  ΕΥΒΟΙΑΣ  και  τα  θεσμοθετημένα  δικαιοδοτικά  της  όργανα  και  λαμβάνοντα υπ’ όψιν της:
1)Το μαγνητοφωνημένο ψηφιακό αντίγραφο της επίμαχης ραδιοφωνικής εκπομπής.
2) Το υπ’ αριθ. πρωτ. Ε.Π.Σ.Ε. 1320/23.3.2016 έγγραφο της Ε.Π.Σ. ΕΥΒΟΙΑΣ με το  οποίο  σε  εφαρμογή  διατάξεων  του  Πειθαρχικού  Κώδικα,  ζητήθηκε  από....

  τον  κ. Παναγιώτη Βουλέρη ανάκληση των δηλώσεων που έκανε σε αθλητική εκπομπή του Ραδιοφωνικού Σταθμού 9.65 και κλήθηκε σε έγγραφη απολογία .
3) Την με αρ. πρωτ. Ε.ΠΣ. Ευβοίας 1412/31.3.2016 έγγραφη απολογία του κ. Παναγιώτη Βουλέρη, Προέδρου του σωματείο Α.Ο. Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ .
4)Τις διατάξεις του Πειθαρχικού Κώδικα και γενικότερα της αθλητικής νομοθεσίας
ΑΦΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ
Η ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ ΟΤΙ
Όπως προκύπτει από τη χρήση μαγνητοφωνημένου ψηφιακού αντιγράφου της επίμαχης ραδιοφωνικής εκπομπής ο κ. ΒΟΥΛΕΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Πρόεδρος του σωματείου Α.Ο. Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ) προέβη σε δημόσιες δυσμενείς κρίσεις σε βάρος της διοργανώτριας αρχής και των θεσμοθετημένων δικαιοδοτικών οργάνων της.
Οι ανωτέρω κρίσεις συνιστούν αναμφισβήτητη μορφή δυσφήμισης της Ε.Π.Σ. ΕΥΒΟΙΑΣ και των θεσμοθετημένων οργάνων της. Πρόκειται για κρίσεις οι οποίες θίγουν την αξιοπιστία και το κύρος της διοργανώτριας αρχής αγώνων,  των θεσμοθετημένων οργάνων της, των οργάνων διαιτησίας και γενικώς των διαιτητών.
Επιπροσθέτως ο κ. ΒΟΥΡΕΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ δεν προέβη σε ανάκληση των  ανωτέρω δυσφημιστικών κρίσεων
ως όφειλε.
Επειδή οι ανωτέρω κρίσεις του κ. ΒΟΥΛΕΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ αποτελούν δυσφήμιση για την Ε.Π.Σ. Ευβοίας και τα θεσμοθετημένα όργανά της, σύμφωνα με το άρθρο 25 παρ. 1 του Πειθαρχικού Κώδικα.Επειδή στην υπ αριθ. πρωτ. 1312/31.3.2016  έγγραφη απολογία τουκ. ΒΟΥΛΕΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (Προέδρου του σωματείου Α.Ο. Ν. Αρτάκης) δεν
γίνεται ουδεμία αναφορά στις προσβλητικές και δυσφημιστικές,  για την Ε.Π.Σ. ΕΥΒΟΙΑΣ και τα θεσμοθετημένα όργανά της, κρίσεις όπως αυτές διατυπώθηκαν στην επίμαχη ραδιοφωνική εκπομπή.
Επειδή οι ανωτέρω δημόσιες κρίσεις του κ. Βουλέρη Παναγιώτη συνιστούν επιβαρυντική μορφή δυσφήμισης ,σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 25 του Πειθαρχικού Κώδικα
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΩΣ
1)Επιβάλλει στον κ. ΒΟΥΛΕΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για έξι (6) μήνες, σύμφωνα με τα άρθρα 12 περίπτωση γ ́ και 26 παρ. 4 του Πειθαρχικού Κώδικα,  σε συνδυασμό με το άρθρο 40 παρ. 2. Περίπτωση η),  του καταστατικού της Ένωσης Ποδοσφαιρικών σωματείων Ευβοίας.
2)Επιβάλλει στον κ. ΒΟΥΛΕΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ χρηματική ποινή πεντακοσίων ευρώ (500,00 €) , σύμφωνα με το άρθρο 26 παρ. 4 του Πειθαρχικού Κώδικα.
3) Επιβάλλει στον κ. ΒΟΥΛΕΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ επιπλέον χρηματική ποινή χιλίων ευρώ (1.000,00 €), λόγω της μη ανάκλησης των δυσφημιστικών του δηλώσεων, βάσει του άρθρου 25 παρ. 5 περίπτωση α ́ παρ. 2 του Πειθαρχικού Κώδικα.   
ΜΕ  ΤΙΜΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ  ΙΩΑΝΝΗΣ                          ΠΙΣΧΙΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ