Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ στην Εύβοια



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 26-5-16

Με κεντρικό σύνθημα «Η υπερφορολόγηση καταστρέφει την Ελλάδα και όμως υπάρχει άλλη λύση», το Ποτάμι Ν. Ευβοίας παρουσίασε, την Τετάρτη 25 Μαΐου στη Χαλκίδα, τις κοστολογημένες προτάσεις του για τον περιορισμό της σπατάλης του κράτους και τις λύσεις που προτείνει για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Kεντρικοί ομιλητές  ήταν ο Βουλευτής Γιώργος Μαυρωτάς και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου στο Ποτάμι Παναγιώτης Βλάχος. 
Ο Γιώργος Μαυρωτάς ανέλυσε τις προτάσεις για την....
επανεκκίνηση της οικονομίας : σταθερή φορολογία, χρήση του πλαστικού χρήματος, συμμάζεμα του κράτους, βελτίωση νομοπαρασκευαστικού έργου, περικοπή δαπανών, καλή νομοθέτηση. Τόνισε ότι μόνο αν κόψουμε σπατάλες θα μπορέσουμε να κόψουμε φόρους και παρουσίασε τις κοστολογημένες σπατάλες του κράτους, οι οποίες αν περικοπούν, το ετήσιο όφελος στα κρατικά ταμεία θα ανέλθει στα 3 ,7 δις ευρώ όταν τα έσοδα από την αύξηση του ΕΝΦΙΑ υπολογίζονται στα 2,4 δις ευρώ ετησίως. Τέλος, τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση ότι, για να είναι βιώσιμο ένα φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα δεν μπορεί να είναι επιχειρησιοκτόνο και ότι, τα νέα φορολογικά μέτρα δεν μπορούν να εφαρμοσθούν, γι’αυτό και το Ποτάμι δεν τα ψήφισε. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, για να βγει η χώρα από την κρίση απαιτείται μια εθνική συνεργασία και συμφωνία του 51% της κοινωνίας και όχι των κοινοβουλευτικών δυνάμεων.
Ο Παναγιώτης Βλάχος με τη σειρά του επισήμανε ότι, η λύση για να δώσουμε κίνητρα στους Έλληνες να ξαναγίνουν επιχειρηματίες  είναι η σταθερή νομοθεσία και η μείωση των φόρων για τη δημιουργία ασφαλούς επενδυτικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Η ποιότητα της εργασίας έχει μειωθεί, όπως επίσης έχει μειωθεί και η ποιότητα των δημοσίων υπηρεσιών, η ποιότητα στην δημόσια Παιδεία, στην Υγεία.  Επίσης, μίλησε για την ανάγκη για συνέργειες, συμφωνίες και συνεργασίες μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, που στηρίζουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις- πάταξη του πελατειακού κράτους, περιστολή δημοσίων δαπανών, κατάργηση του κομματικού κράτους, που έχει ανάγκη η χώρα καθώς και με τους κοινωνικούς εταίρους, έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες ανάπτυξης και να εισρεύσει φρέσκο χρήμα στην αγορά.
Την ανοιχτή συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Δανάη Κουτρέτση.
 Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Γραμματέας του Οργανωτικού Παντελής Αβραμίδης, ο Γραμματέας της Τ.Ο. του Ποταμιού Ν. Ευβοίας Γιώργος Καρποδίνης, ο αναπληρωτής Γραμματέας Κώστας Δερβετζής, η συντονίστρια των Τομέων Πολιτικής Κωνσταντίνα Ηλιοπούλου, τα μέλη της ΜΕΣΥΑ Δημήτρης Βαρελάς, Γιώργος Κακάτσος, Στάθης Κουρνιώτης και Ευαγγελία Μιμίκου καθώς και μέλη του  Ποταμιού αλλά  και πολίτες.
Στην  εκδήλωση μετείχαν  και κατέθεσαν τις απόψεις τους εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  : Από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ο Ευάγγελος Κούκουζας, το Δήμο Χαλκιδέων ο δημοτικός σύμβουλος Γεώργιος Μπαντούνας, ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Παπαποστόλου και ο Αντιπρόεδρος της Δ.ΕΥΑΧ. Μιχάλης Κεράτσας, το Οικονομικό Επιμελητήριο Αν. Στερεάς Ελλάδας ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Λαγός, το ΤΕΕ ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Λάππας και η Αντιπρόεδρος Κατερίνα Σιμιτζή και το Δικηγορικό Σύλλογο Χαλκίδας το μέλος του Δ.Σ. Μαρία Μιμίκου.

Ο Γραμματέας της Τ.Ο. Ν. Εύβοιας
Γιώργος Καρποδίνης