Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και ιδιαιτέρως στα όρια του Δήμου Χαλκιδέων, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 και αφού επέστρεψε από την Ιερά Μονή του Οσίου Δαυΐδ, μετέβη στα Φύλλα Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού του πανηγυρίζοντος Ι. Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου Φύλλων, ιδιαιτέρας πατρίδος του εθνεγέρτη Επισκόπου Ευβοίας Νεοφύτου Αδάμ και ...
του ναυμάχου πυρπολητή Ανδρέα Μιαούλη, ενώπιον πολυπληθούς εκκλησιάσματος, στο οποίο κήρυξε τον θείο λόγο.
Αμέσως μετά, ακολούθησε Λιτανεία της Ι. Εικόνος της Θεοτόκου, ανά τας οδούς των Φύλλων, ενώ στις Ιερές Ακολουθίες έψαλλαν θαυμάσια ο Πρεσβ. Κωνσταντίνος Κατσουλιέρης, Κληρικός της γειτονικής Ι. Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας και ο Ιεροψάλτης του Ι. Ναού κ. Κωνσταντίνος Μάντζαρης.
Την επομένη ημέρα, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου, προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, με την συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλλου του Αρχιμ. Νικοδήμου Ευσταθίου και των Εφημερίων του Ι. Ναού και πολυπληθούς εκκλησιάσματος.
Μετά την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε και στην τελεσθείσα επίσημη Δοξολογία, προς τιμήν των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδος μας, ενώπιον της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας της Πόλεως και του Νομού, μετά το τέλος της οποίας όλοι μετέβησαν στο Ηρώο Πεσόντων, όπου και ετελέσθη η καθιερωμένη Επιμνημόσυνη Δέηση.