Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΠΡΟΣ ΤΜΗΝ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΥΣΟΚΑΛΥΒΙΤΟΥ

Το βράδυ της Πέμπτης 1 Δεκεμβρίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον Ι. Ναό Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, όπου τέλεσε Ιερά Αγρυπνία με αφορμή την μνήμη του νέου Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, με συλλειτουργούς τον Προϊστάμενο του Ι. Ναού Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτη, τους εφημέριους Οικον. Ιωάννη Φαφούτη, τον Πρεσβ. Γεώργιο Καλαφάτη και τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, ενώ τους ύμνους της ακολουθίας του αγίου έψαλλε θαυμάσιος ...
Χορός Ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση του κ. Κυριάκου Στάντζου.
Λίγο πριν την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε και κόλλυβα προς τιμήν του οσίου Πορφυρίου, και στη συνέχεια εξέφρασε την χαρά του για την συμμετοχή πολλών ανθρώπων στην Ιερά Αγρυπνία, ενώ συνεχάρη τον Προϊστάμενο π. Συμεών για την συχνή τέλεση Ιερών Αγρυπνιών, την Χορωδία για την εξαιρετική απόδοση των ύμνων και μάλιστα επαίνεσε την συμμετοχή σ’ αυτήν νέων και μικρών μαθητών, τονίζοντας ότι αυτό αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους ιεροψάλτες της τοπικής μας εκκλησίας.
Ως κατευόδιο στους προσελθόντες και συμμετέχοντες στην Αγρυπνία πιστούς υπενθύμισε πατρικά πως ο Όσιος Πορφύριος γεμάτος με σωματικές ασθένειες δεν έκαμε ποτέ έκπτωση στα πνευματικά του καθήκοντα και ως μόνιμο αίτημα προς τον Θεό δεν είχε την θεραπεία από τα σωματικά νοσήματα αλλά προσεύχονταν λέγοντας: «Θεέ μου δεν ζητώ να με κάνεις καλά, αλλά να με κάνεις καλό».