Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους εκατοντάδες απεργούς εργαζόμενους σε όλη την Εύβοια, που βρέθηκαν έξω από χώρους δουλειάς το πρωί, βοηθώντας συναδέλφους τους να απεργήσουν, πολλοί από αυτούς για πρώτη φορά και να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις μαζί με ανέργους, συνταξιούχους, αυταπασχολούμενους. Μέσα από αυτές τις κινητοποιήσεις δόθηκε μια ηχηρή απάντηση στην εργοδοσία και το πολιτικό της προσωπικό ότι δεν δείχνουμε καμιά ανοχή ....
στα μέτρα – κόλαση για την εργατική – λαϊκή οικογένεια, δεν υποκύπτουμε στην τρομοκρατίας τους, δεν συμβιβαζόμαστε με τα «αντίμετρά» τους που είναι ψίχουλα και αφορούν και άλλο ζεστό χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους στο όνομα της επιδιωκόμενης ανάπτυξης.
Στην απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποίησε η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ στην κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, λόγω της δυνατής βροχής, πάρθηκε ψήφισμα ενάντια σε ένα ακόμα χαράτσωμα για τις εργατικές – λαϊκές οικογένειες μέσα από τα διόδια που σχεδιάζουν να εγκατασταθούν στο δρόμο Σχηματαρίου – Χαλκίδας. Χαιρετισμό απεύθυνε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις επιχειρήσεις συμφερόντων ΖΟΥΡΑ όπως και ο πρόεδρος του Συλλόγου Οικοτρόφων ΤΕΙ Χαλκίδας. 

Στην κεντρική ομιλία, ο Θ. Βασιλείου, Γραμματέας της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, ανέφερε χαρακτηριστικά: 
«Με τόσο καταιγιστική επίθεση στο ήδη κουτσουρεμένο λαϊκό εισόδημα, στα ήδη διαλυμένα δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αίμα από τους προκατόχους μας, γεννιέται το ερώτημα: Μπορούμε να τους εμποδίσουμε; Μπορεί το εργατικό κίνημα να βάλει εμπόδια σε αυτήν την πολιτική και να περάσει στην αντεπίθεση; Ένα μαζικό, οργανωμένο, ταξικά προσανατολισμένο κίνημα μπορεί να παίξει αυτό το ρόλο. Αυτός είναι και ο δρόμος που δεν έχει δοκιμαστεί. Οι κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών, μπορεί να μην ήταν ανάλογες της επίθεσης που δεχτήκαμε, όμως μας έχουν οπλίσει με εμπειρία, μας έχουν φέρει αντιμέτωπους με τις πραγματικές δυσκολίες της οργάνωσης της πάλης σε εκατοντάδες χώρους δουλειάς. Εκεί, σε αυτό το καμίνι, έχουν αναδειχτεί και οι δυνατότητες για μεγαλύτερη συσπείρωση εργαζομένων. 
Να βάλουμε τις δικές μας διεκδικήσεις ως οδηγό, ως αντίληψη για τα καθήκοντα που απλώνονται μπροστά μας. Αιμοδότης της ταξικής γραμμής στο κίνημα μπορεί να είναι η διεκδίκηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και οι απεριόριστες και αδιαμφισβήτητες δυνατότητες που υπάρχουν ώστε αυτές να γίνουν πραγματικότητα. Και όχι απλά να τις αναδείξουμε αλλά να μην κάνουμε ούτε βήμα πίσω από αυτές. Ούτε βήμα πίσω από αυτά που χρειαζόμαστε σήμερα για να ζήσουμε μια αξιοπρεπή ζωή βάζοντας τον πήχη εκεί που αντιστοιχούνται οι δυνατότητες της σύγχρονης κοινωνίας του σύγχρονου υψηλού επιπέδου της παραγωγής το οποίο οφείλεται στη δουλειά όλων των εργαζόμενων λαών του κόσμου.
Η δράση των σωματείων μπροστά στην απεργία, φανέρωσε την αντικειμενική βάση πάνω στην οποία μπορεί να πατήσει η συμμαχία μας με τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους της πόλης που πλήττονται από τα ίδια μέτρα, ξεκληρίζονται και κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή με λουκέτο.  Μαζί με τους αγρότες της υπαίθρου έχουμε τον ίδιο αντίπαλο, τα μονοπώλια και την πολιτική υπεράσπισής τους. Ανοίγεται μπροστά μας η δυνατότητα, Όλοι αυτοί οι άνθρωποι να ενωθούν σε ένα ορμητικό ποτάμι που μπορεί να αποτελέσει απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε μπορεί να συμπαρασύρει χιλιάδες, εκατοντάδες χιλιάδες συναδέλφους. Και είμαστε σε θέση να χτίσουμε τις απαραίτητες προϋποθέσεις. 
Το επόμενο διάστημα θα κριθούμε στο κατά πόσο δυνάμωσε από αυτές τις μάχες το κάθε σωματείο. Με γενικές συνελεύσεις κλπ να πλατύνει η ενημέρωση και η συζήτηση για τα συμπεράσματα, να περάσει η πείρα από τους αγώνες σε κάθε χώρο, η εμπειρία από την οργάνωση αλλά και τη μάχη ενάντια στην εργοδοσία. Να πυκνώσουν οι αποφάσεις και η έμπρακτη αλληλεγγύη στους αγώνες σαν τον αγώνα των συναδέλφων στο ΖΟΥΡΑ.»

Συνεχίζουμε στις αυριανές κινητοποιήσεις, στη Χαλκίδα 7μμ στα φανάρια της Νεάπολης.