Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Αλλαγή στην ημερομηνία εκλογών

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 
Αναφορικά με τις ημερομηνίες εκλογών για την ανάδειξη συνέδρων για το 18ο συνέδριο της ΟΛΜΕ σας ενημερώνουμε ότι,  η ΟΛΜΕ  με εγκύκλιό της ζήτησε από τις κατά τόπους ΕΛΜΕ να διενεργήσουν τις εκλογές τους το δίμηνο Απρίλος-Μάιος και ταυτόχρονα ζήτησε από τον υπουργό συνδικαλιστική άδεια για τη διευκόλυνση των συναδέλφων, η οποία και εδόθη. Η ΕΛΜΕ Εύβοιας αιτήθηκε την έγκριση της άδειας αυτής από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που είναι ο καθ' ύλην αρμόδιος για τη χορήγησή της, με έγγραφο στις 10 Απριλίου 2017, ορίζοντας όπως πάντα 3 εκλογικές περιοχές  για τη διευκόλυνση των συναδέλφων/ισσών και ...
καταληκτική ημερομηνία τις 9 Μαΐου, όπως έχουν πράξει και πάρα πολλές ΕΛΜΕ της χώρας. Ύστερα από 23 ημέρες ατέρμονων διαπραγματεύσεων και παλινωδιών εκ μέρους της διοίκησης, και για λόγους που μας υπερβαίνουν, οι τελικές ημερομηνίες διαμορφώνονται ως εξής:

Β. Εύβοια:  4 Μαΐου 2017 και ώρα 11 π.μ, στο Γυμνάσιο Ιστιαίας.
Στην Ιστιαία ψηφίζουν τα σχολεία από:Ιστιαία, Γούβες, Ωρεούς, Λίμνη, Αγία Άννα κι  Αιδηψό.

Κ. και Ν. Εύβοια:  Δευτέρα 8 Μαΐου 2017, και ώρα 11 π.μ.στο Γυμνάσιο Αλιβερίου.
Στο Αλιβέρι ψηφίζουν τα σχολεία από: Αλιβέρι, Αυλωνάρι, Κονίστρες, Κριεζά, Κύμη, Μαρμάρι, Στύρα, Κάρυστο και Σκύρο. 

Χαλκίδα, Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 και ώρα 11 π.μ, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. 
Στη Χαλκίδα ψηφίζουν όλα τα  υπόλοιπα σχολεία.

Να αναφέρουμε ότι η συνδικαλιστική άδεια που για όλες τις ΕΛΜΕ της επικράτειας έχει εγκριθεί χωρίς πρόβλημα, για την περιοχή της Εύβοιας δεν αποτελεί καθώς φαίνεται κατοχυρωμένο δικαίωμα αλλά γίνεται παιχνίδι μικροπολιτικής παρέμβασης και επίδειξης ισχύος. Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη επέμβαση του Περιφερειακού Διευθυντή στο θέμα της χορήγησης της συνδικαλιστικής άδειας, αρμοδιότητα που δεν του ανήκει, αλλά και τη μη ανάληψη ευθύνης από το Διευθυντή  Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που ενώ είναι ο αρμόδιος για την χορήγησή της, μεταθέτει την ευθύνη στον προϊστάμενό του.  
Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να δώσουν μαζικό παρόν στις συνελεύσεις και τις εκλογικές διαδικασίες προστατεύοντας οι ίδιοι/ες με την παρουσία τους τα συνδικαλιστικά δικαιώματα που έχουν μπει στο στόχαστρο.
                           Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ
Η πρόεδρος                                               Ο γεν. γραμματέας
Χαρά Νίκα                                                   Άρης Σκούρας