Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

ΠΑΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ: Ανακοίνωση για κινητοποίηση ενάντια στο χτύπημα του δικαιώματος στην Απεργία

Συναγερμός !

 Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ξεπερνώντας κάθε όριο αθλιότητας, φέρνει την Τρίτη 4/12, στα κρυφά στη Βουλή το νομοσχέδιο για την νομική κατάργηση της Απεργίας.
 Αποδεικνύει περίτρανα ότι είναι εντολοδόχος του ΣΕΒ και των μεγαλοεργοδοτών, οι οποίοι τρίβουν τα χέρια τους. Το δικαίωμα στην απεργία είναι στο στόχαστρο εδώ και καιρό και τώρα επιλέγουν να το φέρουν αιφνιδιαστικά, σαν το «κλέφτη» προς ψήφιση, κρυμμένο σε ένα άλλο άσχετο νομοσχέδιο.
 Αποδεικνύει ότι στα σχέδιά τους δε χωρούν εργατικοί – λαϊκοί αγώνες γιατί ότι άλλο νομοσχέδιο έρχεται πρόκειται να τσακίσει κι άλλα εργατικά δικαιώματα, πρόκειται να ....
στείλει κι άλλες λαϊκές κατακτήσεις στα σκουπίδια. Τόσο «δίκαιη» είναι η ανάπτυξη που υπόσχονται, που για να την πετύχουν επιχειρούν να καταργήσουν το ισχυρότερο εργαλείο εργατικής αντίστασης που είναι η Απεργία. Δεν είναι τυχαίο ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι μέσα στα προαπαιτούμενα που συμφώνησαν στο Eurogroup.

Συνάδελφοι και συναδέλφισες, πρόκειται για μια επίθεση που δεν έχει προηγούμενο. Ανεξάρτητα από το πόσο συμμετέχει κανείς στο κίνημα, στις κινητοποιήσεις και στις απεργίες, σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς! Δεν υπάρχει κανείς εργαζόμενος που να μην τον αφορά, που να μην χτυπά τα συμφέροντά του, που να μην υποθηκεύει το μέλλον του και της οικογένειάς του. Η απεργία ήταν το όπλο με το οποίο οι προκάτοχοί μας, οι πατεράδες και οι παππούδες μας, απέσπασαν σημαντικές κατακτήσεις για το ωράριο εργασίας, για την ασφάλιση, για την προστασία της οικογένειας και αμέτρητα άλλα. Κανένας δε μας τα χάρισε! Ό,τι ξεπαστρέφουν σήμερα σιγά – σιγά, είχε κερδηθεί με οργανωμένους αγώνες, πολλές φορές με αίμα, ακόμα και με νεκρούς, μα κυρίως και σχεδόν πάντα μετά από σκληρές απεργιακές μάχες.

 Βάζουν στο στόχαστρο την οργάνωση των εργαζομένων, τα συνδικάτα και κυρίως τα κλαδικά. Επιχειρούν να βάλλουν φρένο στη δυνατότητα των εργαζομένων να απαντούν σε μεθοδεύσεις της εργοδοσίας, μας θέλουν μονίμως αιφνιδιασμένους δίχως δυνατότητα αντεπίθεσης, με τα χέρια δεμένα, έρμαια στις αιματηρές ορέξεις του Κεφαλαίου.

Αίσχος! Να πάρουν άμεση, μαχητική, αγωνιστική απάντηση! Καλούμε τους εργαζόμενους με κάθε τρόπο και μέσο να δώσουν μαχητικό παρόν! Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι φορείς του εργατικού-λαικού κινήματος να πάρουν τώρα μέτρα οργάνωσης και ενημέρωσης στην αρχή των βαρδιών, στα διαλείμματα. Να φτάσει παντού το κάλεσμα.  Κανείς να μη μείνει σπίτι! Οι αγώνες των εργαζόμενων δε θα μπουν στο γύψο!

Κάτω τα χέρια από την Απεργία, κάτω τα χέρια από το Εργατικό – Λαϊκό Κίνημα

Όλοι την Τρίτη 5 Δεκέμβρη στις 18:30 μ.μμ στην Πλατεία Αγοράς!