Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Πολιτιστικός σύλλογος Αμαρύνθου

Αγαπητοί μας συν δημότες του πρώην Δήμου Αμαρυνθίων.
Σας ενημερώνουμε, ότι η Δημοτική μας Αρχή, προχωράει δίχως καμία τροποποίηση, στις αποφάσεις των δύο προηγούμενων Δημοτικών μας αρχών και φέρνουν τα λύματα της Ερέτριας, στην θαλάσσια περιοχή της Αμαρύνθου!!
Γνωρίζουμε πως η νέα Δημοτική μας Αρχή, βρέθηκε προ τετελεσμένων γεγονότων και δεν έχει καμία ευθύνη. Όμως έχει κάθε δικαίωμα, να επανεξετάσει την σκοπιμότητα του έργου αυτού και τους λόγους που φέρνουν τα λύματα της Ερέτριας, στην Αμάρυνθο!!
Είναι στο χέρι τους να ακυρώσουν την απόφαση κατασκευής του νέου σταθμού ....
στην περιοχή της Άνω Βάθειας, ώστε τα λύματα της Ερέτριας, να μην καταλήγουν στην θαλάσσια περιοχή της Αμαρύνθου!!
Όλοι μας γνωρίζουμε πως αν υλοποιηθεί η απόφαση αυτή, ο τόπος μας είναι καταδικασμένος να ζει στην αφάνεια, στην υποβάθμιση και στην απαξίωση.
Η απόφαση αυτή, είναι άδικη και καταστροφική για τον τόπο μας και τους κατοίκους του πρώην Δήμου Αμαρυνθίων.
Άδικη, διότι θέλουν να φτιάξουν τον σταθμό επεξεργασίας λυμάτων, δίπλα σε αυτόν της Αμαρύνθου στην Άνω Βάθεια και τα λύματα του ΒΙΟΚΑ της Ερέτριας, να πέφτουν στην θαλάσσια περιοχή της Αμαρύνθου. Την αδικία αυτή, την γνωρίζουν και οι συνδημότες μας από την Ερέτρια, όπως γνωρίζουν επίσης, ότι αν υλοποιηθεί η απόφαση αυτή, το οικονομικό κόστος σύνδεσης τους στον ΒΙΟΚΑ, θα είναι υπέρογκο και δυσβάστακτο για αυτούς. Καταστροφική, διότι μετά τα σκουπίδια ( ΣΜΑ ), μας φορτώνουν τώρα και όλα τα λύματα του Δήμου μας.
Με αυτόν τον τρόπο, θέλουν να δημιουργήσουν περιοχές δύο ταχυτήτων.
Η μία ( Ερέτρια ), η καθαρή πόλη με έργα ανάπτυξης και η άλλη ( πρώην Δήμος Αμαρυνθίων ), περιοχή με όλα αυτά που μας απαξιώνουν ως τόπο και ως πολίτες.
Ειδικά η πόλη της Αμαρύνθου, θα υποστεί μεγάλη καταστροφή και θα απαξιωθεί ως τουριστικός προορισμός, με την μόλυνση της θάλασσας μας. Μία θάλασσα, στην οποία δεν θα μπορούμε να κάνουμε μπάνιο εμείς και τα παιδιά μας.
Ήρθε η ώρα να προστατέψουμε τον τόπο που γεννηθήκαμε, τον τόπο που μένουμε και επιλέξαμε να ζούμε.
Μην επιτρέψεις την ολική καταστροφή του τόπου μας.
Προστάτεψε τα συμφέροντα σου και αυτά της οικογένειας σου.
Μην επιτρέψεις να έρθουν τα λύματα της Ερέτριας εδώ!!
Μας αφορά όλους!!
Θέλουμε δίκαιη μεταχείριση, με έργα ανάπτυξης για τον τόπο μας και όχι έργα που μας υποβαθμίζουν και μας απαξιώνουν.
Η Δημοτική μας Αρχή, πρέπει να σεβαστεί το αίτημα των πολιτών και να πράξη το σωστό και δίκαιο, διαφορετικά θα είναι συν υπεύθυνοι και υπόλογοι, όπως και οι δύο προηγούμενες Δημοτικές μας Αρχές.
Όλοι μαζί, μπορούμε να σταματήσουμε το έγκλημα αυτό για τον τόπο μας.
      Η επιτροπή αγώνα