Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα, καλή Κυριακή και να είσθε όλοι καλά στην υγεία σας. Δεν μας έφτανε ο κορονοϊός, είχαμε και τον δεινόσαυρο της διοίκησης της Ελληνικής Ιστοπλοϊκής Ομοσπονδίας τις πράξεις του οποίου αποκάλυψε η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου. Δήλωσε λέει παραίτηση από παντού!!! Ποια παραίτηση; Τίποτα δεν πρόκειται να καλύψει τα αίσχη αυτών που τον κάλυπταν όλα αυτά τα χρόνια και ήρθε η ώρα ...να αποκαλυφτούν τα ονόματα όλων αυτών που ασελγούσαν ή παρενοχλούσαν σεξουαλικά αθλητές και αθλήτριες.

- Ας μη γελιόμαστε. Υπάρχουν παντού τέτοια τέρατα και πρέπει ν΄ απομακρυνθούν. Μπράβο στην Σοφία Μπεκατώρου η οποία τόλμησε να βγει δημόσια και να καταθέσει τα όσα κατέθεσε, αλλά πρέπει κάτι να γίνει ώστε εύκολα και ανώνυμα να μπορεί ο καθένας να καταθέτει στοιχεία για τέτοιες πράξεις. Να δημιουργηθεί ένα γραφείο με επικεφαλής έναν ανώτατο δικαστικό λειτουργό, το οποίο και θα δέχεται τις καταγγελίες και τα στοιχεία, χωρίς ποτέ να δίνει στην δημοσιότητα το όνομα του προσώπου το οποίο κακοποιήθηκε σεξουαλικά.

- Κύριε Αυγενάκη, ζητήστε τώρα από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση την δημιουργία αυτού του γραφείου και τότε θα διαπιστώσετε πως δεν ήταν ένα το τέρας, αλλά πολλά και πως τέτοια τέρατα υπάρχουν παντού.

- Οι πεινασμένοι σεξουαλικά υπάρχουν παντού και παραμένουν στην θέση τους δυστυχώς. Τι σημασία έχει αν παρενοχλούν αγόρια ή κορίτσια; Τι σημασία έχει αν είναι τα θύματά ανήλικα ή όχι; Κυρίες και κύριοι, όταν κάποιος έχει τα πάθη του, δεν του επιτρέπεις να είναι μέλος της αθλητικής οικογένειας και μάλιστα σε θέση διοίκησης έστω κι ενός συλλόγου, πόσο μάλλον αθλητικής ένωσης ή ομοσπονδίας. Βρίσκει τρόπο για να πιέζει με την εξουσία που έχει.

- Στον χώρο του αθλητισμού, έχουμε πολλών ειδών βιαστές. Δεν είναι μόνο αυτοί που βιάζουν σεξουαλικά κάποιους. Είναι κι αυτοί που βιάζουν μέλη της αθλητικής οικογένειας με απειλές και δυστυχώς αυτοί είναι οι περισσότεροι. Έχουμε καθημερινά παραδείγματα και μέχρι τώρα οι κυβερνήσεις δεν αντιδρούσαν.

- Οι δικές μας πληροφορίες λένε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδωσε το πράσινο φως στον κ. Αυγενάκη, ώστε να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο και να στείλει στον εισαγγελέα, αυτούς οι οποίοι ως νονοί της νύχτας παρεμβαίνουν και προωθούν δικούς τους ανθρώπους σε θέσεις κλειδιά. Θα πέσουμε δήθεν όλοι από τα σύννεφα, αν ο κ. Αυγενάκης κάνει πράξη την εντολή του πρωθυπουργού.

- Σήμερα Κυριακή, δεν θα σας κουράσουμε άλλο. Να περάσετε όμορφα και να προσέχετε γενικώς.