Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Η δική μας αλήθεια

 - Θα πρέπει ΟΛΟΙ να καταλάβουμε, πως σ΄ έναν σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, θα πρέπει να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και όχι να προσπαθούμε να επιβληθούμε ή να επιβάλλουμε αυτό που εμείς πιστεύουμε σωστό.
Θα πρέπει να μάθουμε ν΄ ακούμε, αφού πρώτα αποδείξουμε πως μπορούμε να πείσουμε τους πάντες και κυριότερα τους γονείς.
Θα πρέπει να έχουμε επιχειρήματα για να τους πείσουμε και θα πρέπει να έχουμε και συνεργασία και όχι να ρίχνουμε ο ένας την ευθύνη στον άλλον.
Οι πρακτικές κάποιων είναι ξεπερασμένες και θα πρέπει να καταλάβουν πως είναι άλλο το δικό μου πιστεύω και αυτό θα το έχω στο σπίτι μου, αλλά σε καμία περίπτωση, δεν θα το εφαρμόζω σ΄ ένα σύλλογο γονέων και κηδεμόνων.
Προσωπικά δεν έχουμε καμία ανάγκη να έχουμε μια θέση σ΄ ένα ΔΣ ενός Συλλόγου, ο οποίος θα μπορούσε και θα έπρεπε να έχει εκατοντάδες μέλη και έχει 20 με 25 μέλη. 
Δεν τους κατηγορούμε, αφού τους....αρκεί η ταμπέλα.
Εμείς δεν θέλουμε να τους κλείσουμε τον δρόμο, ούτε για να ρίχνουν το ανάθεμα σε κάποιους, ούτε για να λιβανίζουν κάποιους άλλους.
Να ξέρουν πως δεν έχουμε ανάγκη να απευθυνθούμε στους 20 - 25, ούτε να τους επηρεάσουμε.
Λειτουργούμε δημοκρατικά και εκφράζουμε ελεύθερα τις απόψεις μας.
- Στα σχολεία για παράδειγμα, υπάρχουν παιδιά τα οποία απλά είναι παιδιά και όχι υποχρεωτικά Χριστιανόπουλα. Εμείς είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι, αλλά σεβόμαστε το δικαίωμα κάποιου άλλου να μην είναι και αυτό το ορίζει το Σύνταγμά μας.
Ελπίζω να το καταλάβουν αυτό οι φίλοι μας και να μην μας παρεξηγήσουν.
- Όταν το σχολείο έχει τεράστια προβλήματα, δεν πρέπει να λες ευχαριστώ σε κανέναν μέχρι να λυθούν. 
- Το να λες την μισή αλήθεια, είναι χειρότερο από το να λες ψέματα.
- Το να έχεις εμπάθεια απέναντι σε έναν γονιό, γιατί δεν συμφωνεί με τις πρακτικές σου, είναι ότι χειρότερο.
- Το να θέλεις να ρίξεις τις ευθύνες στους καθηγητές και τον διευθυντή και να απαιτείς να σε ενημερώνουν για τις κοπάνες των παιδιών, δεν οδηγεί σε λύσεις. Καλύτερα ήτν να μπορέσεις να μιλήσεις με το παιδί σου και να του πεις πως δεν μπορεί να μπαινοβγαίνει στο σχολείο ότι ώρα θέλει.
Να το προσέξουμε αυτό, γιατί αν ο διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί εφαρμόσουν τον νόμο ίσως πολλά παιδιά να μην ολοκληρώσουν ποτέ την εκπαίδευσή τους....
Την καλημέρα μας στα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και καλή δύναμη να έχουν.
Εμείς θα συνεχίσουμε με τον δικό μας τρόπο, να βοηθήσουμε το σχολείο ως γονείς και χωρίς αξιώματα.