Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΕΤΡΙΑΣ

 Δελτίο Τύπου  για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου εκλογών στην Ερέτρια

Ευχαριστούμε όλες και όλους που στήριξαν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης τόσο για το Δημοτικό όσο και για το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Το αποτέλεσμα που καταγράφηκε Πανελλαδικά στον πρώτο γύρο, με την ενίσχυση των ψηφοδελτίων της Λαϊκή Συσπείρωσης στις 13 Περιφέρειες και στη συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων φανερώνει την ενίσχυση της τάσης αμφισβήτησης της πολιτικής που λογιάζει ως κόστος τις ζωές και τις ανάγκες μας, του «πάμε κι όπου βγει».Θετική επίδραση στη κατεύθυνση αλλαγής των γενικά αρνητικών για τα λαϊκά συμφέροντα, συσχετισμών έχει επίσης και η εκλογή της Λαϊκής Συσπείρωσης από τον πρώτο γύρο στην Ικαρία αλλά και η μεγάλη μάχη που δίνεται αυτή τη βδομάδα σε.... άλλους έξι Δήμους.
Συμβολή στο να δυναμώσει η διεκδίκηση για τις καθημερινές εργατικές – λαϊκές ανάγκες, κόντρα στη γραμμή ανάπτυξης για τα κέρδη των λίγων, μέσα και από το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς έχει και η σημαντική ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης Στερεάς με την αύξηση των ποσοστών της συνολικά (8,9%) αλλά και στο Δήμο της Ερέτριας με ποσοστό 5,98% και 460 ψήφους.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Ερέτριας με ποσοστό 2,79% και 222 ψήφους δεν ανέδειξε αντιπροσώπευση στο Δημοτικό Συμβούλιο και στα Τοπικά, το οποίο αποτελεί αρνητική εξέλιξη για το λαό της περιοχής. Οι δυνάμεις της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ στην περιοχή του Δήμου Ερέτριας συνεχίζουν από την επόμενη κιόλας των εκλογών να παλεύουν στο πλευρό των εργατικών λαϊκών οικογενειών για όλα αυτά που έχουμε ανάγκη σήμερα: για ασφαλή και κατάλληλη σχολική στέγη, για κατάλληλους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς με επαρκή στελέχωση σε επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό και εξοπλισμό, για αντιπλημμυρική προστασία, αντιπυρική και αντισεισμική θωράκιση, για στελέχωση των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό, για αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων προς όφελος του λαού κλπ. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων ενάντια σε όποια δημοτική αρχή αναδειχθεί στο Δήμο Ερέτριας και περιφερειακή αρχή του Κ. Σπανού που θα αποτελέσουν τα «καλά παιδιά» του κεντρικού μηχανισμού, στην υπηρεσία των εκάστοτε κυβερνήσεων και μεσάζοντες επιχειρηματικών συμφερόντων. Πραγματικός αντίπαλος αυτής της πολιτικής ήταν και θα είναι οι δυνάμεις του ΚΚΕ, οι περιφερειακοί σύμβουλοι και οι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Καλούμε τις λαϊκές οικογένειες της περιοχής να μην δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην πολιτική που χαράσσεται στο Δήμο μας από το σύνολο των υπολοίπων συνδυασμών και βρίσκεται μακριά από τα συμφέροντά τους, να μην δώσουν περίοδο χάριτος και αναμονής. Άλλωστε είναι ξεκάθαρο ότι το επόμενο διάστημα θα κληθούν να βάλουν πλάτη στην υλοποίηση μιας πολιτικής που θέλει περεταίρω εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου, ανταποδοτικότητα, που θα θυσιάζει τα αναγκαία για το λαό έργα και υποδομές στο βωμό των κερδών και των συμφερόντων των λίγων. Απόδειξη άλλωστε ότι ανεξάρτητα ποια θα είναι η νέα δημοτική αρχή, θα συνεχιστεί η ίδια περπατησιά είναι το γεγονός ότι η Διοίκηση του κ.Δημητρόπουλου δεν θα μπορούσε να πορευτεί σε ολόκληρη της θητεία της αν είχε απέναντι τους συνδυασμούς του κ. Γουρνή και του κ. Καραβά. Η μέχρι τώρα κατάσταση είναι προϊόν αυτής ακριβώς της αρμονικής τους συμπόρευσης. Συνεπώς, στο δεύτερο γύρο η Λαϊκή Συσπείρωση Ερέτριας κάνει καθαρά κάλεσμα για Λευκό ή Άκυρο