Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

Ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.
Η Eνεργοποίηση μιας σειράς προγραμμάτων,κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2009, που στοχεύουν στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ανακοινώθηκε στην εκδήλωση παρουσίασης του νέου προγράμματος του ΤΕΜΠΜΕ για την επιδότηση του επιτοκίου των δανείων κεφαλαίου κίνησης.
Oι δράσεις αυτές, συνολικού ύψους 1,3 δισ. ευρώ, εντάσσονται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επιχειρηματικότητα και Ανταγωνιστικότητα, αφορούν κυρίως την ενίσχυση συγκεκριμένων επιχειρηματικών κλάδων καθώς και τη δημιουργία νέων βιώσιμων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.
Τα τρία πρώτα προγράμματα
Ειδικότερα, σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης στο επόμενο διάστημα αναμένονται, μεταξύ άλλων, τα εξής προγράμματα:
* Εντός του Ιανουαρίου 2009,
προκηρύσσονται από τον ΕΟΜΜΕΧ δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας νέων και γυναικών. Ο αρχικός προϋπολογισμός αναμένεται να φτάσει τα 100 εκατ. ευρώ, κατά πολύ μεγαλύτερος δηλαδή από αυτόν του Γ' ΚΠΣ.
* Εντός του Φεβρουαρίου 2009 προκηρύσσεται δράση ενίσχυσης Επιχειρηματικών Σχεδίων Μικρών και Πολύ Μικρών Μεταποιητικών Επιχειρήσεων για τον εκσυγχρονισμό, την αναβάθμιση και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους, προϋπολογισμού 160 εκατ. ευρώ.
* Εντός του πρώτου τριμήνου του 2009, προκηρύσσεται Ειδικό Πρόγραμμα ενίσχυσης των κλάδων Κλωστοϋφαντουργίας, Ένδυσης, Υπόδησης, Δέρματος (ΚΕΥΔ) με αρχικό προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ.