Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

Συνεδρίαση
του Τομέα Ανάπτυξης της ΝΔ


Στη συνεδρίαση του Τομέα Ανάπτυξης της ΝΔ υπό τον Υφυπουργό κ. Ι. Μπούγα συμμετείχε ο βουλευτής Εύβοιας, Σίμος Κεδίκογλου.
Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε
στις 12 Φεβρουαρίου συμμετείχαν επίσης ο Διευθυντής του κόμματος κ. Μ. Δασκαλάκης ,η Ειδική Γραμματέας Διεθνούς Ενεργειακής Πολιτικής, κυρία Ελισάβετ Τυπάλδου Λοβέρδου, ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας κ. Γεώργιος Αναστασόπουλος, καθώς και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ.
Συζητήθηκαν θέματα αρμοδιότητας του τομέα Ανάπτυξης, αναλύθηκαν οι στρατηγικές και οι προοπτικές ισόρροπης ανάπτυξης, ενώ ακούστηκαν προτάσεις και ιδέες στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής του Υπουργείου με στόχο την πρόοδο και την ευημερία στους τομείς της ενέργειας, της βιομηχανίας και του εμπορίου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις της ελληνικής κοινωνίας.
Αποφασίστηκε να οριστούν υποτομείς, που θα ασχοληθούν με επιμέρους ζητήματα ανάπτυξης.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Κεδίκογλου ως υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης βρίσκεται ήδη στις Βρυξέλλες συμμετέχοντας στην ελληνική αποστολή που θα λάβει μέρος στις εργασίες της Κοινής συνεδρίασης των Επιτροπών Άμυνας και Ασφάλειας , Πολιτικής και Οικονομικής της Κ.Σ του ΝΑΤΟ.
· Στηρίζει το αίτημα για ίδρυση Εφετείου στη Χαλκίδα ο Σίμος Κεδίκογλου
Το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας
που πραγματοποίησαν οι δικηγόροι του Νομού έξω από τα Δικαστήρια, την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου , έδωσε ο βουλευτής Εύβοιας, Σίμος Κεδίκογλου, εκφράζοντας για μία ακόμα φορά τη συμπαράστασή στου στον αγώνα που έχει ξεκινήσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Χαλκίδας, διεκδικώντας την υλοποίηση της απόφασης , που είχε ληφθεί για την ίδρυση μόνιμης έδρας Εφετείου.
Ο κ. Κεδίκογλου επανέλαβε, πως θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός ότι η αρνητική εξέλιξη οφείλεται στη διαμάχη των Κρητικών , που ουσιαστικά κρατά ομήρους την Εύβοια και τη Λέσβο. Έκανε μάλιστα λόγο για έντονο παρασκήνιο που οδήγησε στην υπαναχώρηση της ηγεσίας του Υπουργείου από την αρχική δέσμευση.
Επεσήμανε δε ότι δεν υπάρχει συσχετισμός των περιπτώσεων και αυτό γιατί το αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου αλλά και της τοπικής κοινωνίας αφορά στη μετατροπή του υπάρχοντος μεταβατικού Εφετείου σε μόνιμου και όχι την ίδρυση νέου.
Ο κ. Κεδίκογλου δεσμεύτηκε, ότι από την πλευρά του θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια και θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια προκειμένου να ξεπεραστεί, όπως είπε χαρακτηριστικά, ο παραλογισμός που καλούνται να αντιμετωπίσουν και να ικανοποιηθεί το εν λόγω αίτημα.