Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ

Χόρεψαν ….
τα χορευτικά του Δήμου Κύμης
Τον καθιερωμένο αποκριάτικο χορό διοργάνωσαν το περασμένο Σάββατο 14 Φεβρουαρίου, ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, τα χορευτικά τμήματα παραδοσιακών χορών του Δήμου Κύμης, στο νεόδμητο ξενοδοχείο «Κύμη Παλλάς» στην Παραλία Κύμης.
Η τεράστια αίθουσα του ξενοδοχείου γέμισε από παιδιά, έφηβους και νέους, με παραδοσιακές ή ομοιόμορφες φορεσιές. Αθρόα υπήρξε και η προσέλευση των κατοίκων ,οι οποίοι απεδέχθησαν την πρόσκληση των χορευτικών τμημάτων του Δήμου Κύμης για μια βραδιά γλεντιού υπό τους ήχους και τα βήματα της παράδοσης. Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Κύμης Δημήτρης Θωμάς ,η πρόεδρος του Δ.Σ κ. Αρετή Μπάτσα ,οι αντιδήμαρχοι κα Βελισσαρίου και κα Κουϊμιτζή και πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Η βραδιά ξεκίνησε με ένα σύντομο χαιρετισμό του Δημάρχου, ο οποίος ευχαρίστησε τον κόσμο για την αθρόα παρουσία του ,τονίζοντας, ότι στόχος του Δήμου είναι η ανάπτυξη του πολιτισμού στον τόπο ,μέσα από τα χορευτικά και μουσικά τμήματα του Δήμου, καθώς και μέσα από την θεατρική ομάδα .Σκοπός της όλης προσπάθειας, υπογράμμισε ,είναι η συμμετοχή των νέων ,ώστε από τη μια να γνωρίσουν και να συνεχίσουν την πολιτιστική παράδοση του τόπου και από την άλλη να διοχετεύσουν την ενεργητικότητά τους πέρα από το Σχολείο, σε δημιουργικές διεξόδους
Αμέσως μετά ξεκίνησαν οι χοροί υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κ. Κανέλλου. Πρώτα χόρεψαν τα παιδιά, έπειτα οι έφηβοι και στο τέλος οι ενήλικες .Οι χοροί και οι στίχοι των τραγουδιών ήταν αποκριάτικοι .Χαρούμενοι ,σκωπτικοί και υπαινικτικοί, έτσι όπως οι προηγούμενες γενιές μας παρέδωσαν. Ο κόσμος καμάρωνε τους νέους, γελούσε με τους στίχους των αποκριάτικων τραγουδιών και το γλέντι άναψε. Η βραδιά συνεχίστηκε με καλό φαγητό, πολύ κρασί και περισσότερο κέφι.
Στο τέλος διενεργήθηκε λαχειοφόρος αγορά από τις χορευτικές ομάδες, στην οποία υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από τους παραβρισκόμενους εφόσον τα έσοδα της προορίζονται για την αγορά παραδοσιακών στολών.