Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Σεφτέ Με Τον Ίδιο Πελάτη

Ο ΠΑΟ θα διώξει
και τον Γιαννάκη;
Για τον Παναθηναϊκό ο τελικός Κυπέλλου ήταν μια ακόμη μέρα στη δουλειά. Ως υπεύθυνος μπασκετικού καταστήματος. Για τον Ολυμπιακό, ήταν μια ακόμη μέρα για ψώνια. Ως αποκλειστικός πελάτης τα τελευταία χρόνια...
Δεν υπάρχουν πολλά να πεις για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Είχε καθαρά πελατειακό χαρακτήρα, αυτόν που συνδέει τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό τα τελευταία (πολλά) χρόνια και κάνει τους ερυθρόλευκους να φαίνονται και να αποδίδουν ως λίγοι απέναντι στο μεγάλο τους αντίπαλο. Πάντα στο πιο κρίσιμο σημείο.
Η μπασκετική ανάλυση περνάει σε δεύτερη μοίρα, αφού το μπλακ άουτ του Ολυμπιακού στο τελευταίο δεκάλεπτο ήταν ψυχολογικό και εγκεφαλικό. Μέσα και έξω από το παρκέ, αφού ο Παναγιώτης Γιαννάκης θόλωσε και έβαλε τον Ιγκόρ Μιλόσεβιτς (ναι, αυτόν) να μαρκάρει τον Δημήτρη Διαμαντίδη και στη συνέχεια, άλλαξε το μαρκάρισμα και έβαλε πάνω στον υπερπαίκτη του Παναθηναϊκού τον Λιν Γκριρ. Αμφότεροι, υπολείπονται -τουλάχιστον- ένα κεφάλι.
Εκτός από το Γιαννάκη θόλωσαν και οι παίκτες.

Έμεινε η μπάλα στα χέρια τους, κώλωσαν στις σημαντικές άμυνες, άφησαν μόνο του τον Διαμαντίδη στα τρία τρίποντα που έκριναν τον αγώνα και απέδειξαν πως δεν το πιστεύουν. Δεν μπορούν να δεχτούν ότι θα νικήσουν κάποια στιγμή τον Παναθηναϊκό. Και μόλις αισθάνονται ότι είναι κοντά σ' αυτό το θαύμα, καταρρέουν.
Εν τέλει ο Παναθηναϊκός πήρε και αυτό το Κύπελλο. Το 12ο της ιστορίας του, το πέμπτο σερί, το έκτο του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, το πρώτο που σήκωσε ο Διαμαντίδης ως αρχηγός της ομάδας, το πρώτο από τα τρία τρόπαια που θέλει (και) φέτος. Και το έκανε για μια ακόμη φορά (πέμπτη στο θεσμό) απέναντι στον Ολυμπιακό.
Έναν Ολυμπιακό που σε μια εβδομάδα καλείται όχι απλά να κερδίσει τον Παναθηναϊκό, αλλά να σταματήσει το τσουνάμι που έρχεται από τους οπαδούς του, οι οποίοι μετά τον τελικό πέταξαν ακόμη και καρέκλες στον Γιαννάκη και τους παίκτες. Οι ερυθρόλευκοι είναι στην κυριολεξία με την πλάτη στον τοίχο. Βασικά, δεν είναι μόνο με την πλάτη, αλλά δεν θέλουμε να ρίξουμε τόσο πολύ το επίπεδο.
Είναι σίγουρο, πλέον, πως το παιχνίδι της επόμενης Κυριακής, δεν θα κρίνει μόνο την 1η θέση στη βαθμολογία. Θα κρίνει και αυτήν στην άκρη του πάγκου του Ολυμπιακού...

απο: yupi