Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

Δεν το λέει πουθενά

Έψαξα τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων για να βρω τι πρέπει να κάνει ένας Δήμαρχος, όταν κάποιοι Σύμβουλοί του δηλώνουν ανεξάρτητοι.
Πουθενά δεν γράφει πως πρέπει να παραιτηθεί. Πουθενά δεν γράφει πως για λόγους ηθικούς, πολιτικούς κλπ., πρέπει να πάει σπίτι του.
Εμείς έχουμε άποψη για το τι πρέπει να κάνει ένας Δήμαρχος και τη γράφουμε.
1ον. Να ενημερώνει κάθε μέρα, αν είναι δυνατόν, τους δημότες για τα όσα συμβαίνουν στο Δήμο.
2ον. Να φέρνει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο θέματα τέτοια, για τα οποία κανείς δεν θα μπορεί να πει ΟΧΙ, οπότε θα αποδεικνύει πως δεν υπάρχει πρόβλημα ή πως κάποιοι δεν θέλουν το καλό της πόλης τους.
3ον. Να δίνει στη δημοσιότητα τα έργα και τις πράξεις αυτών οι οποίοι δηλώνουν ανεξάρτητοι και αρχίζουν την αντιπολίτευση.
4ον. Να φροντίζει ώστε ό,τι δεν μπορεί να κάνει με την ψήφο των Δημοτικών Συμβούλων να το κάνει με τη Δημοτική Επιχείρηση ή τη Δημαρχιακή.
5ον. Να φροντίζει ώστε τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να τις παρακολουθούν δημότες, ώστε να μην λέει ο καθένας ό,τι θέλει την επόμενη μέρα.
6ον. Να καταγράφει σε DVD τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και να τα μοιράζει στους δημότες, ώστε να έχουν τη δυνατότητα αυτοί να παρακολουθήσουν μια θεατρική παράσταση, να παρακολουθούν «τις τσαχπινιές» αυτών που κάνουν αντιπολίτευση γιατί δεν έγιναν Δήμαρχοι στη θέση του Δημάρχου.
7ον. Να μην απαντά ποτέ στις προκλήσεις «των ανεξάρτητων», είτε στο Δημοτικό Συμβούλιο, είτε στα ΜΜΕ, είτε στα καφενεία.
8ον. Αυτό είναι και το τελευταίο. Να πηγαίνει στην εκκλησία να ανάβει ένα κεράκι και να ευχαριστεί το Θεό και ιδιαίτερα τον Άγιο της περιοχής του, αφού αυτός βοήθησε και τον απάλλαξε από αυτούς που ήθελαν να είναι μόνιμα βολεμένοι.