Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΨΑΛΙΔΑ
Δημοσκόπηση της εταιρείας Focus για την εφημερίδα Real News καταγράφει προβάδισμα τριών ποσοσταίων μονάδων της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πρόθεση ψήφου.
Αναλυτικά, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 30,2% έναντι 27,2% της Νέας Δημοκρατίας. Ακολουθεί το ΚΚΕ με ποσοστό 7%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 6,8% και ο ΛΑΟΣ με 3,6%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι 15,4%.
Στο θέμα των εκλογικών συνεργασιών, ποσοστό 42,5% των ερωτηθέντων στην έρευνα της Focus θεωρεί ότι ενδεχόμενη συνεργασία ΝΔ-ΛΑΟΣ θα απομακρύνει το κυβερνών κόμμα από τους ψηφοφόρους του μεσαίου χώρου.
Ποσοστό 38,7% θεωρεί ότι ανάλογη συνεργασία θα συσπειρώσει την κεντροδεξιά, μετέδωσε η ΝΕΤ με βάση την έρευνα.
Δημοσκόπηση της εταιρείας RASS που δημοσιεύει το Παρόν της Κυριακής δίνει στο ΠΑΣΟΚ προβάδισμα 2,5 μονάδων έναντι της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου.
Το γκάλοπ της RASS εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ να προηγείται με ποσοστό της τάξεως του 32,1% και τη Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί με 29,6%.
Τρίτο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 7,9% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,1%. Ο ΛΑΟΣ συγκεντρώνει 5,1% και οι Οικολόγοι 3,2%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 11,6%.