Κυριακή 12 Απριλίου 2009

Στην 29η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ

«Μάχες» για την κατάληψη
της 5ης θέσης
και την αποφυγή του υποβιβασμού
Η 5η θέση που οδηγεί στο Europa Cup και η «μάχη» για την παραμονή, είναι οι εκκρεμότητες που αφορούν στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της διοργάνωσης.
Η Λάρισα που έχει προβάδισμα για το «ευρωπαϊκό εισιτήριο», έχει δύσκολο έργο καθώς φιλοξενείται στο «Γ. Καραϊσκάκης» από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό.
Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να διατηρήσουν το αήττητο της έδρας τους και κατά συνέπεια η αποστολή των «βυσσινί» δεν θα είναι εύκολη.
Κάτι ανάλογο, ισχύει και για τον Αρη, που δοκιμάζεται από την ΑΕΚ.
Η «Ένωση» έχει εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή συμμετοχή και το μυαλό των παικτών, δεν αποκλείεται να είναι στον τελικό Κυπέλλου, που θα γίνει στις 2 Μαΐου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, κάτι που ίσως εκμεταλλευθούν οι φιλοξενούμενοι.
Οσον αφορά στην «ουρά», ο Λεβαδειακός δοκιμάζεται στην Κομοτηνή με τον -βαθμολογικά- αδιάφορο Πανθρακικό και σε περίπτωση ισοπαλίας θα εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία, εκμηδενίζοντας τις -ελάχιστες- ελπίδες του ΟΦΗ και του Πανσερραϊκού.
Οι Κρήτες θα φιλοξενήσουν στο τοπικό ντέρμπι τον Εργοτέλη και θέλουν μόνο νίκη, αλλά και ήττα του Λεβαδειακού για να ελπίζουν, ενώ οι Σερραίοι υποδέχονται τον Παναθηναϊκό και το έργο τους είναι εξαιρετικά δύσκολο.
Τέλος, ο ΠΑΟΚ θα παίξει για την νίκη στην Ξάνθη προκριμένου να διεκδικήσει μέχρι τέλους την δεύτερη θέση, ενώ χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις Πανιώνιος - Θρασύβουλος και Ηρακλής - Αστέρας Τρίπολης.
Αναλυτικά το πρόγραμμα
έχει ως εξής:
Κυριακή 12 Απριλίου (19:00)
Ολυμπιακός - Λάρισα
Πανσερραϊκός - Παναθηναϊκός
Πανθρακικός - Λεβαδειακός
ΑΕΚ - Αρης Ξάνθη - ΠΑΟΚ
Πανιώνιος - Θρασύβουλος
Ηρακλής - Αστέρας Τρίπολης
ΟΦΗ - Εργοτέλης