Παρασκευή 17 Απριλίου 2009

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ

το μήνυμα Παπανδρέου.
Δημοσιεύθηκε από Γιάννης Παπαϊωάννου
Ότι δεν θέλει Βενιζελικούς στις κάλπες ή στο κόμμα.
Προ διημέρου έγραφα ότι μας διώχνουν. Ότι το κόμμα είναι λάφυρο. Η περίπτωση Μποτοπουλου με δικαίωσε.
Έχοντας αυτά στο μυαλό επικοινώνησα με τον Κώστα Μποτόπουλο.
Ήθελα να ξερώ την δική του ερμηνεία των πραγμάτων. Του μετέφερα την άποψη μου, και τα όσα φαιδρά γράφονται από παπαγαλάκια και αφορούν την τιμιότητα του
Μου εξήγησε τα γεγονότα και τα έβαλε σε μια σειρά.
Επιδιώκοντας να μην θέσει τον εαυτό του ως πυρομαχικό στις αψιμαχίες Βενιζελικων- Παπανδρεικων έδωσε συνέντευξη στο Έθνος όπου δήλωσε
«Δεν θέλω να είμαι αφορμή να ανοίξουν παλιές πληγές»!
“Προσωπικά θα ήθελα να ελπίζω ότι με στηρίζουν όλοι όσοι εκτιμούν τη δουλειά μου αυτόν τον ενάμιση χρόνο στην Ευρωβουλή και, γιατί όχι, την εν γένει δημόσια παρουσία μου.
Oπως όμως γνωρίζετε, η κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου είναι ευθύνη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Είμαι βέβαιος ότι αυτό του το δημοκρατικό προνόμιο θα το ασκήσει με βάση τα κριτήρια της αξιοκρατίας, της καταλληλότητας και της υπηρέτησης της ενότητας ενός μεγάλου λαϊκού Κινήματος που ετοιμάζεται να έρθει στην εξουσία.
Θέλω να καταστήσω κάτι απολύτως σαφές. Ούτε θέλω ούτε μπορώ να σταθώ αφορμή να ξανανοίξουν πληγές και διαμάχες του παρελθόντος. Από πλευράς μου, έχω επίσημα κοινοποιήσει στα αρμόδια όργανα ότι επιθυμώ να συνεχίσω αυτόν τον κύκλο δουλειάς και προσφοράς στο κόμμα μου και στον τόπο μου.
Αν τα καταφέρνω, θα το πουν άλλοι. Αυτό που θα ήθελα είναι να κριθώ με βάση προσόντα και επιδόσεις και όχι τη θέση που εν συνειδήσει πήρα σε ένα ζήτημα που δεν υφίσταται πλέον.”
Με δυο λέξεις σύντροφοι, δηλώστε πλήρη υποταγή στο δαχτυλίδι και στις βουλές του προέδρου, σεβασμό στο αποτελέσματος της 11—11 και στρατεύτηκε για την νίκη του ΠΑΣΟΚ.
Και κόπηκε!!!
Από την “άλλη πλευρά”
αυτή η συνέντευξη θεωρήθηκε λέει «πίεση» προς την ηγεσία και προσπάθεια εκβιασμού των καταστάσεων, και έτσι ο Μποτοπουλος βρέθηκε εκτός.
Αν και όλοι αισθανθήκαμε ότι ήταν μέρος σχεδίου. Οτι η απόφαση ήταν προηλημένη αλλά επιλέξαμε να κάνουμε τους χαζούς -για μια κομη φορά- χάρη της ενότητας και του απέραντου σεβασμού που εχουμε για τον Λαό του ΠΑΣΟΚ.
Στο δια ταύτα:
Ένας ευρωβουλευτής του κινήματος
με άψογη κομματικά παρουσία μετά την 11-11 κόβεται.
Να το ξαναπούμε : Ένας ευρωβουλευτής μας με άψογη κομματικά παρουσία μετά την 11-11 κόβεται. Σε ένα ανοικτό κόμμα
Και τίποτα πλέον δεν είναι σίγουρο για κανέναν.
Οι θέσεις εν ενεργεία βουλευτών τρίζουν
. Να μην συζητούμε για νομάρχες δημάρχους μέλη του Εθνικού συμβουλίου φίλους και άλλους.
Όσοι τσίμπησαν το παραμύθι ότι κρίνονται με την παρουσία τους μετά, -ΟΣΟΙ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ-, καλό είναι να ξερόυν ότι έχουν κριθεί οριστικά και αμετάκλητα και έχουν «τελειώσει».
Στην καλύτερη περίπτωση βρίσκονται απλά στην μαυτη λίστα ΥΠΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι λίστες του ΠΑΣΟΚ για τις εθνικές εκλογές “φτιάχνονται” ακόμη. Θα φτιάχνονται μέχρι την τελευταία στιγμή για να κλείσουν ανάλογα τις δημοσκοπήσεις. Ένα δυο σαραντάρια ακόμη και ως ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΗΡΡΟΗΣ αρκούν για να κλέισουν οριστικα.
Και όπου υπάρχει ανάγκη για να μπουν τσόντα κάποιοι βενιζελικοι ή Σημιτικοί θα μπουν στο παραπεντε.
Στο παραπεντε μιας νίκης δεν θα μιλήσει κανείς κομμένος. Με πρόσχημα «ποσοστώσεις» «θητείες» και άλλα το ανοιχτό συμμετοχικό κόμμα θα κλειδώσει για πάντα.
Το σχέδιο αυτό προφανώς δεν με ενοχλεί δεν τραβώ κανένα ζόρι ως Γιάννης.
Αλλά οδηγεί μαθηματικά στην ήττα και αυτό οφείλω να το πω ως μέλος του ΠΑΣΟΚ.
Είπα και προχθές ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν περισσεύει κανείς και δεν εισακούστηκα. Κάποιοι θεωρούνται περίσσευμα.
Με αυτές τις ενέργειες σύντροφοι και -θέλω να το επισημάνω μήπως και το προλάβω- προσφέρεται μέγιστες υπηρεσίες στις δυνάμεις της διάσπασης.
Όσο για τις ανοησίες που γράφονται -και θέτουν υπό αμφισβήτηση την τιμιότητα του Κώστα Μποτόπουλου- με στόχο να δικαιολογήσουν μια καραμπινάτα ανθενωτική και εκδικητική απόφαση του Γιώργου, εντός μιας παγωμένηε πασοκικής κοινωνία συντρόφων.
Χαρακτηρίζονται ως «ερασιτεχνισμοί από ερασιτέχνες» και δεν χρίζουν άλλου σχολιασμού.
Πολιτικοί Ερασιτέχνες. Ούτε καν “λάσπη” δηλαδή της προκοπής.
Τέλος…
Ελπίζω να εισακουστεί ο Βενιζέλος
που ζήτησε να ισχύουν τα ίδια κριτήρια και κανόνες για όλους τους νέους ευρωβουλευτές. Ελπίζω να μην αποτελεί μοναδικό κριτήριο επιλογής η Παπανδρέο-φροσύνη. Ελπίζω να σταλεί ένα σαφές μήνυμα ενότητας και όλα αυτά να είναι μια «παρεξήγηση». Μια ακόμη λάθος εκτίμηση μου, μες στον σωρό.
Το εύχομαι.
Και μια διευκρίνιση :
Δεν είμαστε όλοι ίδιοι σύντροφοι. Εμείς δεν παλεύουμε για την καρέκλα μας αλλά για τις αρχές μας, και αυτός ο διαχωρισμός ανάμεσα μας είναι πολύ βαθύς. Μας τιμά και θέλουμε να τον κρατήσουμε.
Και θα τον κρατήσουμε τελικά.
ΣΧΟΛΙΟ: ΜΙΛΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΗΤΤΑ;
ΤΙ ΛΕΓΑΜΕ ΕΜΕΙΣ;