Κυριακή 5 Απριλίου 2009

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ

«Δεν υπάρχει θέμα»
Κανένα θέμα διαδοχής
στη Νέα Δημοκρατία,
δηλώνει ο Ευ.Μεϊμαράκης

Τη βεβαιότητά του ότι οι πολίτες θα δώσουν και πάλι τη νίκη στη ΝΔ εκφράζει ο υπουργός Αμυνας, επιχειρώντας να βάλει τέλος στα σενάρια διαδοχής του Κ.Καραμανλή.
Μιλώντας στο
Βήμα της Κυριακής ο Ευ.Μεϊμαράκης σημειώνει χαρακτηριστικά: «Τέτοιο θέμα δεν υπάρχει. Αλλωστε, όπως και εσείς αναφέρατε στην ερώτησή σας, αυτό προϋποθέτει ήττα, ενώ όλοι εμείς πιστεύουμε και αγωνιζόμαστε για τη νίκη.
» Θεωρώ λοιπόν ότι οι Έλληνες πολίτες, κρίνοντας το έργο μας και τα θετικά αποτελέσματά του, θα εμπιστευθούν και πάλι τη ΝΔ και τον Κώστα Καραμανλή.»
Ο ίδιος αρνείται ότι υπάρχουν στελέχη που υποδαυλίζουν τη διαδοχολογία και τονίζει ότι «δεν μπορούμε να είμαστε όμηροι της παραπολιτικής».
Για τις συναντήσεις υπουργών όπως εκείνη της Ντόρας Μπακογιάννη με τον Γιώργο Σουφλιά, σημειώνει ότι σε κρίσιμες περιόδους οι υπουργοί συναντώνται και ανταλλάσσουν απόψεις για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Ο κ. Μεϊμαράκης δεν αρνείται ότι η ψήφος των ευρωεκλογών είναι συχνά χαλαρή, αλλά σπεύδει να διευκρινίσει ότι αυτή ακριβώς η ψήφος δεν αποτελεί μέτρο σύγκρισης για τις εθνικές εκλογές.
Για το θέμα του Αρ.Παυλίδη επαναλαμβάνει ουσιαστικά τη θέση της κυβέρνησης ότι οι βουλευτές της ΝΔ θα αξιολογήσουν τα στοιχεία και θα τοποθετηθούν κατά συνείδηση.
Για τα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης, προκειμένου να καταπολεμηθεί η εγκληματικότητα, ο υπουργός δηλώνει ότι η προσπάθεια που γίνεται είναι στην κατεύθυνση της προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών στο σύνολό τους.
Τέλος, ανακοινώνει ότι έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός για τη μείωση της στρατιωτικής θητείας.
Newsroom ΔΟΛ