Κυριακή 3 Μαΐου 2009

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

MVP ο Ντάρμπισιρ
Η αφιέρωση στον «Τζόλε»
και η... καληνύχτα
του Κόκκαλη για Βαλβέρδε

Σε πρωταγωνιστή του αγώνα αναδείχθηκε ο Αντώνης Νικοπολίδης, καθώς με την απόκρουσή του στο πέναλτι του Πελετιέρι και τη δική του εύστοχη εκτέλεση αμέσως μετά, χάρισε το Κύπελλο στον Ολυμπιακό. Ωστόσο, ο τερματοφύλακας των «ερυθρόλευκων» αφιέρωσε ο Νικοπολίδης την κατάκτηση του νταμπλ στους Τζόρτζεβιτς, Κοβάσεβιτς και Αντζα.
«Όλα αυτά τα χρόνια, είχαμε μεγάλη κούραση και μεγάλη πίεση για να φτάσουμε σε αυτό το μεγάλο ρεκόρ, στα τέσσερα νταμπλ. Για μένα προσωπικά έχω δώσει τα πάντα για να γευτώ αυτές τις στιγμές» είπε ο Νικοπολίδης και πρόσθεσε.
«Ήταν ένα παιχνίδι... τρελό, δεν συνηθίζονται τέτοια ματς. Βέβαια, όλα αυτά γίνονται, γιατί κερδίσαμε και όλα είναι καλά. Είχαμε ντεζαβαντάζ, στην αρχή δεχτήκαμε ένα ισχυρό χτύπημα, στο δεύτερο μέρος το γυρίσαμε κι ήμασταν και τυχεροί. Στην παράταση είχαμε το πάνω χέρι, αλλά οι αποβολές μας έφεραν πάλι σε ντεζαβαντάζ και πήγαμε στα πέναλτι.
» Από τη στιγμή που έπιασα το πέναλτι, είχα αυτοπεποίθηση και ήμουν σίγουρος πως θα τελειώσουμε
» Που να το αφιερώσω; Σε όλα τα παιδιά από την ομάδα που σταματάνε. Δικαιωματικά όμως το αφιερώνω στον Τζόλε. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός στις μεγάλες προσωπικότητες και προσωπικά το αφιερώνω στον μεγάλο αρχηγό. Αν μπορώ να έχω να έχω ένα μικρό μερίδιο, το όλο ανήκει στον Τζόλε.
» Είναι χαρά μου να παίζω ποδόσφαιρο. Μ' αρέσει όχι μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά κι η διαδικασία».
Από την πλευρά του, ο Τζόρτζεβιτς δήλωσε:
«Το πιο σημαντικό είναι ότι ήταν ένα παιχνίδι γιορτή. Δεν έχει ξαναγίνει τέτοιος τελικός όσα χρόνια βρίσκομαι στην Ελλάδα, το ευχαριστήθηκε ο κόσμος. Είχε τα πάντα, πολλά γκολ, πολλά πέναλτι. Πρέπει να βρεθεί λύση και να υπάρχει κόσμος και από τις δύο πλευρές. Το χαρήκαμε περισσότερο το παιχνίδι» δήλωσε αρχικά ο Τζόρτζεβιτς.
Αναφερόμενος στο πέναλτι που έχασε, είπε:
«Σήμερα έτυχε να χάσω το πέναλτι, όπως κι ο Αντζας που σταματάμε το ποδόσφαιρο. Έτσι όμως είναι το ποδόσφαιρο. Ευτυχώς όμως ο Νικοπολίδης που συνεχίζει την καριέρα του, έκανε τις αποκρούσεις που έπρεπε και είμαστε εμείς που πανηγυρίσαμε».
O MVP του τελικού, Ματ Ντάρμπισιρ, τόνισε:
«Είμαστε κυπελλούχοι και κατακτήσαμε το νταμπλ
. Είμαστε μεγάλη και φανταστική ομάδα. Εχουμε καταπληκτικούς παίκτες και το αποδείξαμε κατά την διάρκεια των πέναλτι. Δεν ανήκει σε μένα η επιτυχία αυτή αλλά σε ολόκληρη την ομάδα».
Σε ερώτηση αν περίμενε τέτοια εξέλιξη όταν έπαιρνε την απόφαση να μετακομίσει στην Ελλάδα, απάντησε: 'Είμαι ευγνώμων για όσα έχω ζήσει. Δεν το περίμενα όταν ερχόμουν στον Ολυμπιακό και είμαι πολύ χαρούμενος με αυτά που έχω ζήσει με την ομάδα'.
Κατά την αποχώρησή του ο Σωκράτης Κόκκαλης έκανε μια δήλωση στους δημοσιογράφους λέγοντας:
«Ήταν ένα φοβερό παιχνίδι
και οι δυο ομάδες μπορούσαν να κερδίσουν. Συγχαρητήρια στους παίκτες της ομάδας μας που τα κατάφεραν».
Σε ερώτηση για το αν θα παραμείνει ο Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο του Ολυμπιακού, όπως το απάιτησε ο κόσμος τραγουδώντας ρυθμικά το όνομα του στο τέλος του αγώνα, ο πρόεδρος των «ερυθρόλευκων» χαμογέλασε, καληνύχτισε και έφυγε.
Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Σάββας Θεοδωρίδης, ο οποίος καμάρωνε με το μετάλλιο του Κυπελλούχου στο στήθος, δήλωσε από την πλευρά του:
«Ο Ολυμπιακός είναι παντός καιρού και με ανάποδα σφυρίγματα. Σήμερα δείξαμε ποιος είναι ο Ολυμπιακός. Είναι η μόνη ομάδα που γυρνάει τα αγύριστα. Την επόμενη φορά θα κάνουμε εκπτώσεις και θα κατεβαίνουμε με οκτώ παίκτες. Τελικά όμως τα μαζέψαμε όλα τα τρόπαια και υσηχάσαμε. Τι ήταν αυτό σήμερα; Παραλίγο να πεθάνουμε».
Ο Βασίλης Τοροσίδης πρόσθεσε:
«Προσφέραμε πολύ ωραίο θέαμα
, σε ένα χορταστικό ματς και ευτυχώς κατακτήσαμε το νταμπλ. Μετά από 120 λεπτά όλοι οι παίκτες ήμασταν κουρασμένοι και ευτυχώς βγήκαμε εμείς νικητές στη διαδικασία των πέναλτι. Αυτό το πράγμα μπορεί να το κάνει μόνο ο Ολυμπιακός».
Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: www.sport.gr