Κυριακή 7 Ιουνίου 2009

Με γκολ του Παπασταθόπουλου
Η Εθνική Ελπίδων νίκησε
εκτός έδρας 1-0
τη Λιθουανία
Ο στόχος επετεύχθη για την εθνική ομάδα των Ελπίδων, που νίκησε 1-0 την γηπεδούχο Λιθουανία στην πόλη Μαριγιάμπολε και μετρά δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες, στον 9ο προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2011.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έφτασε στο τρίποντο χάρις στο γκολ του Παπασταθόπουλου, στο 76ο λεπτό της αναμέτρησης.
Η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση της ελληνικής ομάδας είναι προγραμματισμένη για τις 8 Σεπτεμβρίου 2009, εναντίον της Αγγλίας, την οποία θα αντιμετωπίσει εντός έδρας.
Στο 14' ο Κουτσιανικούλης βρέθηκε σε καλή θέση, αλλά το σουτ που έκανε δεν ήταν καλό και ο αντίπαλος τερματοφύλακας μπλόκαρε. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, σε κόρνερ των Λιθουανών ο Σιάκας παραλίγο να σημειώσει αυτογκόλ διώχνοντας άσχημα την μπάλα.
Αυτές ήταν και οι μοναδικές αξιόλογες στιγμές του πρώτου μέρους, διάστημα στο οποίο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αναλώθηκε σε ανούσιες προσπάθειες εκτός περιοχής, ενώ η τροφοδοδία του Μήτρογλου ήταν ανεπαρκής.
Η είσοδος των Δημούτσου και Γιάντση από το ξεκίνημα της επανάληψης βελτίωσε κατά τι τη συνολική λειτουργία της Eθνικής, που πάντως εξακολουθούσε να παραμένει εγκλωβισμένη στην αμυντική τακτική των Λιθουανών.
Ενα σουτ του Σιόβα, στο 67', βρήκε την πλάτη του Μήτρογλου, ενώ στο 74' ένα επικίνδυνο σουτ του Πάπτσις, σε εκτέλεση φάουλ, έστειλε την μπάλα άουτ.
Από εκείνο το σημείο και στα επόμενα δύο λεπτά γράφτηκε η ιστορία ολόκληρου του αγώνα: στο 75' οι γηπεδούχοι έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους, όταν ύστερα από ωραία προσπάθεια ο Ελιόσιους πάσαρε στον Μορόζ, ο οποίος από κοντά πλάσαρε ψηλά άουτ.
Στο 76' ο Μήτρογλου ευνοήθηκε από μια κόντρα, πλάσαρε και έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ο προωθημένος Παπασταθόπουλος έκανε το 0-1, ύστερα από γύρισμα του Δημούτσου και ασταθή απόκρουση του αντίπαλου τερματοφύλακα, χαρίζοντας το πολύτιμο τρίποντο στην εθνική.
Διαιτητής: Μάγκνους Θόρισον (Ισλανδία)
Κίτρινες:
Ιωαννίδης, Παπασταθόπουλος
ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (Ιβανάουσκας): Τσερνιάουσκας, Κλιμαβίτσιους, Φρίντρικας, Ουρμπάιτις, Πάπτσις, Βαϊτκούνας, Μορόζ, Ζέκας (46΄ Ζαγκούρσκας), Ρεμέζα (81΄ Ματουλεβίτσιους), Ελιόσιους (90΄+Βάσκελα), Νοβικόβας.
ΕΛΛΑΔΑ (Νιόπλιας): Στρατηλάτης, Παπάζογλου (46΄ Γιάντσης), Σιόβας, Παπασταθόπουλος, Μπουκουβάλας, Σιάκκας, Κουτσιανικούλης (80΄ Παπαδόπουλος), Πλιάτσικας, Μήτρογλου, Ταχτσίδης (46΄ Δημούτσος), Ιωαννίδης.
Η κατάταξη του 9ου ομίλου:
Ελλάδα 6
Αγγλία 0
Πορτογαλία 0
Λιθουανία 0
Π.Γ.Δ.Μ. 0