Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ

Οι «Ερέτες» φτάσανε στο λιμάνι τους θριαμβευτικά.

Μια από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις των «Καναρίων 2009» ήταν η παράσταση που δόθηκε το βράδυ της Τρίτης, 28 Ιουλίου 2009, από τη νεοσύστατη θεατρική ομάδα Ερέτριας «Ερέτες», με το έργο του Παύλου Μάτεσι «Η Τελετή», στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Λυκείου Ερέτριας. Πολύ πριν αρχίσει η παράσταση η αίθουσα είχε γεμίσει ασφυχτικά, όσοι δεν βρήκαν κάθισμα μείνανε όρθιοι στους διαδρόμους, ακόμη και έξω στο προαύλιο βρίσκονταν πολλοί όπου από τα παράθυρα παρακολούθησαν το έργο. Οι «Ερέτες», ώριμοι πια ως θεατρική ομάδα, ήρθανε την ιδανική τούτη χρονική στιγμή στα φετινά «Κανάρεια», τα οποία είναι αφιερωμένα στην αναστύλωση του Αρχαίου Θεάτρου της Ερέτριας, Ένα παλιό όνειρο που σύντομα θα γίνει πραγματικότητα, όπως επεσήμανε η φιλόμουση Δήμαρχος κ. Αμφιτρίτη Αλιμπατέ στη σύντομη προσφώνησή της, στην έναρξη της παράστασης.
«Η Τελετή» του Παύλου Μάτεσι είναι ένα έξοχο έργο, αειθαλές, μαύρη κωμωδία που εδώ και σαράντα τόσα χρόνια παίζεται αδιάκοπα, και οι ερασιτέχνες ηθοποιοί της θεατρικής ομάδας «Ερέτες», που για πρώτη φορά δοκίμασαν τις δυνάμεις τους σε θεατρική σκηνή, τόλμησαν να το ανεβάσουν και δικαιώθηκαν απόλυτα.
Το πολυπληθές κοινό προσηλωμένο παρακολουθούσε με προσοχή, γέλασε άδολα και διασκέδασε, με αυθόρμητα και συνεχή χειροκροτήματα επικροτούσε τις προσπάθειες των ηθοποιών. Θεατές και θεατρίνοι ζήσανε μαζί για μιάμιση ώρα, όσο δηλαδή κράτησε η παράσταση, ένα ονειρικό ταξίδι στον μαγικό κόσμο του θεάτρου.
Τους ρόλους ερμήνευσαν άψογα οι:
Ζέτα Βεντούρη, Ιωάννα Τσορμπατζούδη, Κρυσταλλία Μπουραζά,
Κατερίνα Φουρμούζη, Αλεξία Πετροπούλου, Κωνσταντίνος Κουρούπης,
Δέπη Λάσκαρη-Βότσαρη, Μαριέττα Κουρούπη,
Μαλαματένια Κιάκη-Τσολάκου, Ναταλία Κουρούπη,
τα 2 αγγελούδια Κατερίνα Καραφέρια και Μαρία Σβώλου.
Το έργο δίδαξε και σκηνοθέτησε ο Μιλτιάδης Παπανάγνου
Σκηνικό: Δέπη Λάσκαρη-Βότσαρη, τα κοστούμια επιμελήθηκαν οι «Ερέτες»,
ήχος-φωτισμός: Παναγιώτης Μπούκος, κομμώσεις: Ζέτα Χιωτέρη, μακέτα: Αλεξία Πετροπούλου, βοηθός σκηνοθέτη: Λέλα Παπανάγνου-Κουτσουδάκη

Αρωγοί της θεατρικής ομάδας «Ερέτες» είναι ο δήμος της Ερέτριας και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ευβοίας Ν.Ε.Λ.Ε.